Καλιφόρνια: Γονείς κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους (video)

Δώδεκα αδέλφια μεταξύ 2 και 29 ετών, διασώθηκαν από αστυνομικούς που τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση –δεμένους με αλυσίδες και στα όρια της λιμοκτονίας– μέσα στο σπίτι τους σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.. Οι γονείς συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν κι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από ένα δέκατο τρίτο θύμα: ένα κορίτσι 17 ετών, που ξέφυγε από το σπίτι, στην πόλη Πέρις, νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες.

Η νεαρή τηλεφώνησε στον αριθμό άμεσης βοήθειας 911 με ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα 12 πρόσωπα, που αρχικά πίστευαν ότι όλα τους ήταν μικρά παιδιά, αλυσοδεμένα σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι.

«Έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι τα επτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες».

«Τα θύματα έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Το κορίτσι που ειδοποίησε τις αρχές –αστυνομικοί είπαν ότι αρχικά νόμιζαν πως ήταν περίπου 10 χρονών– κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει το 911 την Κυριακή.

Οι γονείς των θυμάτων, ο 57χρονος Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν και η 49χρονη Λουίζα Άννα Τέρπιν συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια και ότι έθεσαν τη ζωή παιδιών σε κίνδυνο.

Προς το παρόν οι Τέρπιν δεν έχουν δώσει εξηγήσεις για την πράξη τους.

Η χρηματική εγγύηση που ορίστηκε ότι θα πρέπει να καταβληθεί για την προσωρινή αποφυλάκισή τους ορίστηκε στα εννέα εκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε η αστυνομία.

Τα έξι από τα παιδιά είναι ανήλικα. Τα υπόλοιπα επτά άνω των 18. Αφηγήθηκαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.

Όλα τα παιδιά έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων έχει ξεκινήσει έρευνα.

Οι γονείς αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστή την Πέμπτη.

Στην οδό Μούιρ Γουντς δεν μπορεί κανείς να πιστέψει τη φρίκη που εκτυλισσόταν στον αριθμό 160.

Πρόκειται για ένα όμορφο σπίτι, με τρία αυτοκίνητα και ένα λεωφορειάκι παρκαρισμένα έξω. Οι κουρτίνες είναι τραβηγμένες, όμως από ένα παράθυρο φαίνεται να κρέμεται ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Το σπίτι και ο κήπος είναι καθαρά και προσεγμένα και βρίσκονται σε μια γειτονιά όπου τα σπίτια είναι κοντά το ένα στο άλλο. Αν και οι γείτονες ισχυρίζονται ότι δεν είχαν καταλάβει τίποτε, απορούν πώς η οικογένεια κατάφερε να κρύψει αυτό το εφιαλτικό μυστικό για τόσο καιρό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το ζευγάρι ζούσε στο Πέρις από το 2010, όταν μετακόμισε από το Τέξας.

Ο Τέρπιν είχε κηρύξει πτώχευση δύο φορές. Την περίοδο που κήρυξε πτώχευση για δεύτερη φορά εργαζόταν με σχετικά καλό μισθό ως μηχανικός στην εταιρεία αεροναυπηγικής και αμυντικής τεχνολογίας Northrop Grumman.

Ωστόσο, με τόσα πολλά παιδιά και τη γυναίκα του να μην εργάζεται, φαίνεται ότι τα έξοδά του ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα.

Ο Τέρπιν εμφανίζεται ως διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου στο Πέρις, το οποίο λειτουργούσε στη διεύθυνση της κατοικίας του, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Το σχολείο άνοιξε τον Μάρτιο του 2011 και έχει εγγεγραμμένους έξι μαθητές διαφορετικών ηλικιών. Οι γονείς του Τέρπιν δήλωσαν ότι τα εγγόνια τους λάμβαναν κατ’ οίκον διδασκαλία και ότι δεν είχαν δει την οικογένεια τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια.

«Είχα δει δύο ή τρεις εφήβους πέρυσι να κουρεύουν τους θάμνους και να τοποθετούν χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν θα πίστευα ποτέ ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Χούλιο Ράιες, ένας 38χρονος γείτονας. «Είμαι σοκαρισμένος», πρόσθεσε.

«Δεν τους είχαμε δει ποτέ να πηγαίνουν επίσκεψη ούτε είχαμε δει κανέναν να μπαίνει στο σπίτι», επεσήμανε ένας άλλος γείτονας.

Η 50χρονη Κίμπερλι Μίλιγκαν, που μένει στο απέναντι σπίτι, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι η οικογένεια έμοιαζε περίεργη και ότι απορούσε γιατί τα παιδιά δεν έβγαιναν ποτέ να παίξουν στον κήπο.

«Γνώριζα ότι λάμβαναν διδασκαλία κατ’ οίκον. Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, όμως δεν θέλεις ποτέ να πιστέψεις κάτι κακό για τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος