Κάλεσμα σε συγκέντρωση από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά της εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καλεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καλούν σε προσυγκέντρωση στις 11:00 στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13:00, στο ίδιο σημείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι μέρες αφθονίας σας τελείωσαν. Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα…
Τη Τετάρτη , στη μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν φοιτητές και φοιτήτριες στο προαύλιο του ΑΠΘ, λήφθηκε συλλογικά η απόφαση για λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ της πρωί της Πέμπτης, 11/3, δηλαδή σήμερα.
Δεν έχουν περάσει ούτε δύο 24ώρα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού (sic) της χώρας όπου μετά την βίαιη καταστολή στη Νέα Σμύρνη, ζητούσε ενότητα και όχι διχασμό. Την ίδια στιγμή φάνηκε πως το μόνο πράγμα που κάνει καλά εδώ και δυο χρόνια η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης είναι να κοροϊδεύουν το λαό κατάμουτρα. Φαίνεται λοιπόν, πως στο προχθεσινό διάγγελμα ζητούσε ενότητα των κατασταλτικών δυνάμεων και της ακροδεξιάς απέναντι στη κοινωνία.
Σήμερα λοιπόν, στις 6 το πρωί άνδρες τις ασφάλειας και των ΜΑΤ, εντελώς συμμορίτικα, θυμίζοντας αντίστοιχες εφόδους στα ακαδημαϊκά ιδρύματα 4 δεκαετίες πριν, εισέβαλλαν στη κατειλημμένη πρυτανεία. Συγκέντρωσαν τους φοιτητές-τριες τους δέσανε χειροπόδαρα με tire up και στη συνέχεια τους βιντεοσκόπησαν κατεβάζοντας τους τις μάσκες. Έκαναν διαλογή , προσήγαγαν 41 συναδέλφους μας και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΘ. Σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα πως όλο αυτό το διάστημα πρύτανης και κυβέρνηση δεν είχανε ως στόχο την επαναφορά του πανεπιστημίου στην «εύρυθμη λειτουργία» όπως διατείνονταν αλλά την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών. Οι μάσκες πέσανε για πολλοστή φορά, και αποδείχθηκε ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τα πανεπιστήμια.
Ο Μ.Χρυσοχοΐδης κι ο Κ.Μητσοτάκης έχουν επιδοθεί στη στρατηγική της έντασης. Εγκαθιδρύουν την κρατική τρομοκρατία και προσπαθούν να χτίσουν ένα νέο κράτος αυταρχισμού ως αρωγό στη βίαιη φτωχοποίηση που ετοιμάζονται να μας επιβάλλουν.
Η νίκη της Δευτέρας 11/3 των φοιτητών – τριών απέναντι σε δυνάμεις καταστολής, πρύτανη και κυβέρνηση θα είναι ο οδηγός μας.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 11:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ ΣΤΗ 13:00
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος