Γη ευλογημένη και εύφορη, η Μεσσηνία ανάπτυξε την οικονομία της εδώ και δυο αιώνες, πάνω στη γεωργική της παραγωγή. Η ελιά, τα σύκα και το αμπέλι πρωταγωνιστούν μαζί με την κτηνοτροφία στη γευστική της παλέτα.
Τις Κυριακές, οι ντόπιοι, απολαμβάνουν πατροπαράδοτες συνταγές στο μεσημεριανό τραπέζι μαζί με τις οικογένειές τους.
Αυτό ακριβώς το Κυριακάτικο Μεσσηνιακό τραπέζι, αποτέλεσε την κεντρική ιδέα του MESSINIA FORUM που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 4 έως 6 Απριλίου του 2025.
Η παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας ακολουθεί την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του τόπου.
Οι τυρόπιτες, οι ρέγκες, τα σπιτικά ζυμαρικά που τρώγονται φρέσκα, με μπόλικη μυζήθρα και καυτό βούτυρο, η γουρνοπούλα, το χοιρινό με πρασοσέλινο, ο μπακαλιάρος τσιλαδιά, το πορτοκάλι με ελιές και λάδι, ο καγιανάς, η λιόπιτα, η οματιά και η τσουχτή, είναι μερικά από τα εδέσματα που συνθέτουν το μεσσηνιακό τραπέζι.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος