Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τηλεργασία στο Δημόσιο τη Δευτέρα – Σύσταση για τον ιδιωτικό τομέα

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει αύριο ο Δημόσιος Τομέας, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη κατά τη νέα συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει αύριο ο Δημόσιος Τομέας, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη κατά τη νέα συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, υπάρχει σύσταση να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και ο ιδιωτικός τομέας όπου αυτό είναι εφικτό. Σχετικές ανακοινώσεις θα εκδοθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Υπουργείο Εργασίας αναφορικά και με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται μεγαλύτερη ένταση των καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα στην Αττική. Επίσης, εκδόθηκε νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, με αυστηρή σύσταση για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων ανάλογα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Θα αποσταλεί αντίστοιχο μήνυμα από το 112 και για την Αττική.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, παρά τις συστάσεις, σε αρκετές περιπτώσεις, κατά τη σημερινή ημέρα ακινητοποιήθηκαν οχήματα που δεν ήταν εφοδιασμένα με αντιαισθητικά μέσα. “Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με αντιολισθητικά μέσα και οι οδηγοί οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους” τόνισε.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τους αυστηρούς ελέγχους σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου. Η κακοκαιρία είναι έντονη συνοδεία ισχυρών ανέμων και σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε και πτώσεις δέντρων. Ταυτόχρονα αναμένεται να επικρατήσει παγετός, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ειδικά όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν πεζοί ή με όχημα. Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση. Είναι επιβεβλημένη η λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Περιορίζουμε αυστηρά τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες. Η Ελληνική Αστυνομία από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενημερώνει διαρκώς για τη βατότητα του οδικού δικτύου. Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει. Νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος