Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πυκνό χιόνι τη Δευτέρα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση από τον Π. Γιαννόπουλο (video)

Σε πλήρη εξέλιξη τις επόμενες ημέρες η κακοκαιρία «Ελπίδα». Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο πιο σημαντική καιρικά ημέρα θα είναι η Δευτέρα όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά πυκνές, θα επηρεάσουν και την Αττική.

Δευτέρα και Τρίτη το πολύ κρύο παραμένει, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες δημιουργώντας προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Τρίτη.

Την Κυριακή στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές. θα χιονίσει τοπικά σε Μακεδονία και Θράκη το πρωί και ξανά από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις με πρόσκαιρη εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς Κελσίου

Την Δευτέρα προβλέπονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, και το νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος