Οι ημέρες αστάθειας με τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων και τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να αποτελούν πλέον παρελθόν, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΕΡΤnews Νικολέτα Ζιακοπούλου.
Ο καιρός βελτιώνεται, με τους ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας, καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 7 μποφόρ και κατά τόπους τις ριπές των 8, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αιγαίο, Κρήτη και νησιωτικές περιοχές.

Στην Αττική επικρατεί γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, ενώ τοπικές μπόρες είναι πιθανό να σημειωθούν τις επόμενες ώρες σε Ξάνθη, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, ο καιρός θα γίνει πλήρως καλοκαιρινός σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας έως τους 36 βαθμούς το Σάββατο και τους 38 βαθμούς την Κυριακή και τη Δευτέρα, καθώς οι βοριάδες θα εξασθενήσουν. Από την Τρίτη αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς όμως να διαφαίνεται άμεση επιστροφή σε φθινοπωρινές τιμές, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει πάνω από τους 30 βαθμούς τουλάχιστον μέχρι το επόμενο δεκαήμερο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος