Καινοτόμο σύστημα για εφαρμογές γεωργίας ακριβείας (Video)

Σε πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα καλλιεργειών, σε 12 χώρες του εξωτερικού χρησιμοποιείται το καινοτόμο σύστημα για εφαρμογές γεωργίας ακριβείας, που έχουν κατασκευάσει Έλληνες μηχανικοί της start up Augmenta.

Το σύστημα αξιοποιεί, ταυτόχρονα, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων και ένα γεωπονικό λογισμικό, και αφού ο σαρωτής «διαβάσει» τις πραγματικές ανάγκες της καλλιέργειας εκείνη την ώρα, διαβιβάζει αυτόματα τις κατάλληλες εντολές στο μηχάνημα λίπανσης ή ψεκασμού, βελτιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=d9PEmu6_3jA[/embedyt] Τα δεδομένα από τη χρήση στο πεδίο των υπηρεσιών της τεχνολογικής πατέντας, δείχνουν ότι η εξοικονόμηση λιπασμάτων μπορεί να φτάσει έως 12%, χωρίς να θυσιάζεται η παραγωγή. Γεγονός που αν συνδυαστεί με τη μείωση των χημικών υπολογίζεται πως σε μια εκμετάλλευση 800 στρεμμάτων κάνει απόσβεση της επένδυσης σε ένα χρόνο.

Μια ακόμη υπηρεσία που παρέχει το σύστημα αφορά στη δυνατότητα διαφοροποιημένου ψεκασμού των ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, επιτρέποντας να επιτυγχάνεται ομοιομορφία της καλλιέργειας

Την περίοδο που διανύουμε το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Augmenta ετοιμάζει ένα λογισμικό για επιλεκτική καταπολέμηση ζιζανίων πριν τη σπορά.

Για την καινοτομία της η Augmenta έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 3,2 εκατ. Δολαρίων, που τη βοήθησαν να αναπτυχθεί στα πρώτα δύσκολα βήματά της και πλέον ετοιμάζεται να απευθυνθεί εκ νέου σε επενδυτές.

Σε μόλις τρία χρόνια, από μια start up τεσσάρων ατόμων προσωπικό, που ξεκίνησε από το Βόλο, απασχολεί 35 εργαζόμενους, με έδρα στην Αθήνα και εμπορική παρουσία σε 12 χώρες στο εξωτερικό, ενώ από το Δεκέμβριο του 2020 οι υπηρεσίες της θα διατίθενται και στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος