Κάηκε το κτήριο της παλιάς καπναποθήκης στην Ξάνθη

Ολοσχερής ήταν η καταστροφή της παλιάς καπναποθήκης στην Ξάνθη, ενώ μεγάλες ζημίες υπέστησαν αυτοκίνητα και γειτονικά κτήρια, από την φωτιά που ξέσπασε εχθές στο κέντρο της πόλεως.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέστρεψε ολοσχερώς  την παλιά καπναποθήκη, σημειώνει ο Εμμανουήλ Τσέπελης, δήμαρχος Ξάνθης. «Πρόκειται για ένα διατηρητέο κτήριο, κόσμημα για την πόλη, μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της».

Παράλληλα, λόγω των εύφλεκτων υλικών, η φωτιά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να καούν τέντες στα μπαλκόνια γειτονικών σπιτιών. Οι φλόγες δυστυχώς επεκτάθηκαν στο εσωτερικό των οικιών, καταστρέφοντας έπιπλα και σκεύη. Όπως είπε ο κ. Τσέπελης, επανειλημμένως είχε ζητήσει από τους ιδιοκτήτες του κτηρίου να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν την πρόσβαση στους χώρους σε παρείσακτους, προκειμένου να προλάβουν κάποιο ανεπιθύμητο συμβάν, πλήν όμως δεν εισακούστηκε.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, χάθηκε ένα κτήριο που έχει αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν των κατοίκων. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τεχνικές υπηρεσίες, που θα εκτιμήσουν την επικινδυνότητα των κτηρίων θα εισηγηθούν την αποκατάσταση των ζημιών εφ’ όσον η στατικότητα του εναπομείναντος σκελετού δεν θα αποτελεί κίνδυνο για τους κατοίκους.

Η επομένη ημέρα είναι της αποτιμήσεως των ζημιών και των διεκδικήσεων των αποζημιώσεων, από όσους επλήγησαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος