Κ.Ζέρβας για ΟΑΣΘ: «Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία ούτε μία ώρα»

Με αφορμή το θέμα, που έχει προκύψει στον ΟΑΣΘ με τις στάσεις εργασίες, που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία ούτε μία ώρα».

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου της πόλης:

«Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία ούτε μία ώρα. Καλώ την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων ή να δεσμευτεί άμεσα χρονικά για αυτήν. Αιτήματα που αφορούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας καθώς και την απόδοση πολύ συγκεκριμένων και προβλεπόμενων επιδομάτων προς τους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Καλώ, επίσης, τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου, να μην προκαλέσουν ταλαιπωρία, επιπλέον κυκλοφοριακούς φόρτους και δυσλειτουργία σε όλη την πόλη. Είναι λάθος το κόστος των διεκδικήσεων να μετακυλίεται στο κοινωνικό σύνολο.

Από την πρώτη στιγμή από τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης χαρακτήρισα το ζήτημα του ΟΑΣΘ κορυφαίο για την πόλη μας. Ως Δήμος Θεσσαλονίκης συμβάλαμε καθοριστικά στην ενίσχυση του στόλου οχημάτων με την αγορά 49 αστικών λεωφορείων και στην εύρεση εναλλακτικών μεταβατικών λύσεων, ώστε να εκτελείται το συγκοινωνιακό έργο αξιοπρεπώς.

Απευθύνομαι προς όλους ανεξαιρέτως: Άμεσες λύσεις, αποφυγή των απεργιακών κινητοποιήσεων, ικανοποίηση αιτημάτων, ομαλή λειτουργία της πόλης.
Ο ΟΑΣΘ είναι καλύτερος συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αναγκαιότητα διαρκούς και αδιάκοπης λειτουργίας του και συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος