Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες με ονοματεπώνυμο-Θα αναζητηθούν στο κοινοβούλιο (audio)

«Παρακολουθώ τις εξελίξεις στις άλλες χώρες και στην γειτονική μας Κύπρο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο κ. Αθανασίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου είναι συγκλονιστικός και μπαίνουν σημαντικά ερωτηματικά στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και στην επιχειρηματικότητα, τι γίνεται τόσους μήνες με τα ράπιντ τεστ, τα μοριακά, γιατί δεν συνταγογραφούνται και πώς αξιοποιούνται τα χρήματα του ελληνικού λαού για να διασφαλιστεί η υγεία του. Γιατί ένα τεστ που στην Αθήνα μέχρι χθες έκανε 60 ευρώ πάει από σήμερα στα 47 ευρώ, όταν στην Κύπρο, το είδα σε διαφημιστική επιγραφή 25€ και άκουσα πριν λίγο, ότι κάνει 19 ευρώ;» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Εμείς κάνουμε προτάσεις ως αυριανή κυβέρνηση και ζητάμε απαντήσεις από την σημερινή κυβέρνηση. Γιατί στην Ελλάδα αρκεί ένα ράπιντ τεστ για να δηλωθεί ότι νοσείς, ενώ εκεί σου συνταγογραφούν μοριακό; Γιατί στο Ην Βασίλειο, στην Γερμανία, σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες συνταγογραφούν δωρεάν τα ράπιντ τεστ και εδώ έχουμε αυτές τις εικόνες ντροπής, μέσα στο κρύο άνθρωποι με αγωνία να ψάχνουν αν νοσούν οι ίδιοι και η οικογένειά τους» προσέθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Είναι θέμα οικογενειακού προϋπολογισμού, είπε ακόμη, καθώς μια οικογένεια, έχει μεταξύ άλλων να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού και το σουπερμάρκετ που έχει πάρει την ανηφόρα. «Μπορεί να είναι ιδεοληψία, μπορεί άγνοια, είναι σίγουρα κυνισμός, άρνηση επαφής με την πραγματικότητα. Μπορεί σε αυτή την φάση να θέλουν να υποστηρίξουν και συγκεκριμένα συμφέροντα. Το βέβαιο είναι ότι η σημερινή διαχείριση έχει αποτύχει, όχι επειδή αιφνιδιάστηκε, καθώς γνώριζε. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες με ονοματεπώνυμο, οι οποίες θα αναζητηθούν τις επόμενες ημέρες στο κοινοβούλιο, στον δημόσιο λόγο» είπε καταλήγοντας ο τομεάρχης Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος