Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο: Πρέπει να υπάρξει πολιτική διέξοδος (audio)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί το ανώτερο κοινοβουλευτικό όπλο για να προειδοποιήσει ότι η κατάσταση δεν πάει καλά, ότι πηγαίνουμε από αποτυχία σε αποτυχία, από κρίση σε κρίση. Αυτή η κυβέρνηση δεν διορθώνεται, επιταχύνει τα προβλήματα, δεν μπορεί να λύσει ζητήματα και να διαχειριστεί κρίσεις και πρέπει να φύγει. Ζητήσαμε πριν από έναν μήνα εκλογές, πηγαίνουμε χάλια και πρέπει να φύγουν. Πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή και πολιτική διέξοδος» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης, σχετικά με την κατάθεση πρότασης μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλύτερα τι γίνεται στην χώρα από το μεγαλύτερο τμήμα του πολιτικού συστήματος. Πρώτα απ’ όλα γιατί τα ζει στο πετσί του. Χρειάζεται να δει και να ακούσει τα ΜΜΕ και την βουλή για να καταλάβει ότι όντως με έναν μεγάλο χιονιά, η Αττική παρέλυσε πλήρως; Έμειναν 20 ώρες οι άνθρωποι στα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό, στην Μεσογείων, την Κατεχάκη, διακόπηκε η σύνδεση του ηλεκτρικού από την Ειρήνη μέχρι την Κηφισιά και του μετρό από την Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο, ότι έκλεισαν οι είσοδοι των νοσοκομείων, ότι έμειναν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, δεν το είδαν, δεν το βίωσαν, χρειάζεται να το εξηγήσω εγώ;» συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην πανδημία και τον υψηλό αριθμό θανάτων. «Όταν το τελευταίο 10ήμερο έχουμε πάνω από 100 νεκρούς κάθε μέρα, έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας όπως έλεγε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας στις 07 Ιανουαρίου ότι θα συνέβαινε μετά από 2-3 εβδομάδες; Οκτώ μήνες είμαστε τελευταίοι, έχουμε τις χειρότερες επιδόσεις», είπε ο κ. Ζαχαριάδης ενώ επεσήμανε και την ακρίβεια, τονίζοντας πως έχει διαλυθεί ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών.

Σε σχέση με τις πρόωρες εκλογές που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και κληθείς ο κ. Ζαχαριάδης να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ για το πώς μπορούμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας να επιμένουν, ο κ. Ζαχαριάδης, επεσήμανε χαρακτηριστικά «το λέει ο κ. Ανδρουλάκης αυτό; Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έκανε εκλογική διαδικασία με 270.000 μέσα στην πανδημία; Εγώ την έκανα; Δεν το υποτιμώ, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν ενισχύσαμε το ΕΣΥ, δεν κάναμε τηλεεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό, εδώ και μήνες το φωνάζουμε. Ανοίγουν τα σχολεία με τα πιο πρόχειρα πρωτόκολλα στην Ευρώπη. Κανείς δεν θέλει μια τέτοια διαδικασία, είναι έκτακτης ανάγκης, αλλά όσο μένει αυτή η κυβέρνηση τόσο θα γίνονται τα πράγματα χειρότερα και το λέω για την πανδημία. Στους εμβολιασμούς είμαστε πίσω, σε ανθρώπους που ζήτησαν κατ’ οίκον να εμβολιαστούν δεν τους έχουν εμβολιάσει όλους. Έχουμε μια απόλυτη αποτυχία. Με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή προς το καλύτερο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος