Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο: Να αυξήσει η κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό, όπως υποσχόταν προεκλογικά (audio)

Να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ, ο  βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Plus One» με τον Γιώργο Νερούτσο.

«Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε ότι για κάθε 1% αύξηση του ΑΕΠ θα υπάρχει 2% αύξηση του κατώτατου μισθού. Για φέτος, η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή αύξηση ΑΕΠ 4,9% , η οποία – σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι μικρότερη της τάξης του 3,5% με 3,9%. Ας αποφασίσει λοιπόν αύξηση του κατώτατου μισθού 6%. Προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ήταν, όχι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις κυβερνητικές αιτιάσεις ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα 56 από τα 128 άρθρα του νέου νόμου για τα εργασιακά, ο κ. Ζαχαριάδης, είπε ότι «αυτή η συζήτηση περί ποσοτικοποίησης του νομοσχεδίου είναι γελοία και προβοκατόρικη». «Διαφωνούμε με το νομοσχέδιο και το καταγγέλλουμε. Αν θέλει ο κ. Χατζηδάκης να κρατήσει από τον νόμο μόνο τα άρθρα που ψηφίσαμε. Αυτό θα είναι κέρδος για την κοινωνία και τους εργαζόμενους», τόνισε.

Έκανε λόγο για «παραγγελία μεγάλων εργοδοτικών συμφερόντων» και τόνισε ότι αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι εργαζόμενοι θα βιώσουν τις επιπτώσεις του νόμου.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο φθινόπωρο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό να πάμε σε εκλογική διαδικασία εν μέσω πανδημίας, με  μια διαδικασία που δεν θα εγγυάται την ομαλή δημοκρατική και κοινωνική λειτουργία». «Θα πάμε σε εκλογές χωρίς προεκλογικές συγκεντρώσεις;», αναρωτήθηκε σημειώνοντας ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν φοβούνται τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος