Ποια είναι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις που τέθηκε σε διαβούλευση, ανέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.
«Για τα επιμέρους θα τοποθετηθούμε και όπου υπάρχουν θετικά στοιχεία θα τα υπερψηφίσουμε και θα τα στηρίξουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία» είπε αρχικά. Επισήμανε όμως ότι «ο πυρήνας του νομοσχεδίου» είναι η πρόβλεψη πως για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου θα πρέπει να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 3 ετών και τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να γλιτώσει την πολιτική πίεση και την πολιτική έκθεση από το εσωτερικό του κόμματός του».
«Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δεν θα υπάρχει ο ίδιος προσωπικά, όχι σε τρία χρόνια, ούτε σε έξι μήνες στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Αυτό το οποίο οργανώθηκε αυτά τα τρία χρόνια, γιατί τρία χρόνια και τρεις μήνες είναι που έχει κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης τις εκλογές, είναι σκοτεινό και επιδιώκει να πέσει στη λήθη, να ξεχαστεί, να έχει φύγει ο ίδιος, να βρίσκεται κάπου αλλού, να έχει γυρίσει το πολιτικό σύστημα σελίδα. Δεν θα γλιτώσει ο κ. Μητσοτάκης. Θα δώσει απαντήσεις. Δεν θα πάρει χρόνο προκειμένου τα πράγματα να ξεχαστούν. Νομίζω ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από κάποιες δεκαετίες ανοίγουν και τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών. Δεν θα πάμε εκεί πέρα» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν μετά τη διευκρίνιση για τις αποδείξεις από τον δικηγόρο του Κ. Βαξεβάνη και τις δηλώσεις της κ. Φωτίου, επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατηγορία ότι πίσω από τις λίστες των παρακολουθήσεων είναι το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι πίσω από αυτή την ιστορία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κρύβεται για πάνω από ένα μήνα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο από τις 4 Αυγούστου και μετά υπάρχει μια σειρά αντιφάσεων και ψεμάτων, κατασκευάζεται μια γραμμή άμυνας και στη συνέχεια καταρρέει».
Στο ερώτημα που του τέθηκε, εάν θα πρέπει να έχει αποδείξεις κάποιος που κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έχει στήσει ένα σύστημα παρακολουθήσεων, ο κ. Ζαχαριάδης, απάντησε «βεβαίως, γι’ αυτό γίνεται κοινοβουλευτικός έλεγχος για να υπάρξουν απαντήσεις, γι’ αυτό έβγαλε αυτό που έβγαλε ως ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Αρχή για το νέο νομοθετικό πλαίσιο, γι’ αυτό γίνεται η ερευνητική δημοσιογραφία».
Αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Ζαχαριάδης είπε «μέρα ιστορικής μνήμης η σημερινή, για τη δημοκρατία, για τους αγώνες που έγιναν, για όλους αυτούς οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα αυτή την καλύτερης ή χειρότερης ποιότητας δημοκρατία».
«Οι άνθρωποι που αγωνιζόντουσαν τότε δεν γνώριζαν τι ποιότητα της δημοκρατίας θα είχαμε σήμερα. Μπορούμε να έχουμε και καλύτερη δημοκρατία. Πιστεύω ότι 50, 49 χρόνια μετά, θα μπορούσαμε να έχουμε πιο καλή και πιο ποιοτική δημοκρατία στη λειτουργία των θεσμών, στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών» ανέφερε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος