Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο: Δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης- Τα ερωτηματικά πολλαπλασιάστηκαν (audio)

«Είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι» τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης αναφερόμενος στο χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, στην διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Εχθές βγήκε ο Πρωθυπουργός, έκανε κάποιες ανακοινώσεις για περίπου εξίμισι λεπτά και αντί να ξεκινήσει ένας διάλογος που να αρχίσει να δίνει απαντήσεις και να υπάρξει ανάληψη πραγματικών ευθυνών, τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα, συσκοτίστηκαν, τα ερωτηματικά και οι δικαιολογίες πολλαπλασιάστηκαν» συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης και επισήμανε ότι ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής τοποθέτησης «κανείς δεν έχει πάρει απαντήσεις σε 4 συγκεκριμένα πράγματα». «Πρώτον, ποιοι και γιατί ζήτησαν παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού, ευρωβουλευτή, του κ. Ανδρουλάκη, γιατί παρακολουθούσαν δημοσιογράφο, τον κ. Κουκάκη, πώς συνέπεσε το predator και η ΕΥΠ σε Ανδρουλάκη, Κουκάκη και πώς έτυχε ο σύνδεσμος να είναι ακριβώς ο ίδιος, το link που πατάμε στο computer. Και το βασικό ερώτημα που έχουμε εδώ και μια εβδομάδα είναι εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Δεν περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη να βγει και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, επέλεξε με πολιτικά δειλό τρόπο να φορτώσει την ευθύνη στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης που ο ίδιος τοποθέτησε και στον επικεφαλής της ΕΥΠ που ο ίδιος άλλαξε το προσοντολόγιο για να τοποθετήσει. Στο Σύνταγμά μας όμως δεν νοείται ανάληψη ευθύνης από γενικούς γραμματείς και προϊσταμένους υπηρεσιών. Αυτό που ορίζει το Σύνταγμά μας είναι ότι η ευθύνη πάει απευθείας στον Πρωθυπουργό, όταν μια υπηρεσία υπάγεται στον Πρωθυπουργό ή στον αρμόδιο Υπουργό, που εδώ επειδή ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να ελέγχει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών από το γραφείο του είχε την ευθύνη στο δικό του γραφείο. Άρα η ευθύνη είναι πάνω στον ίδιο» συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε για την παρακολούθηση. «Αλλά και έτσι να είναι και να μην γνώριζε είναι ακόμα πιο επικίνδυνο γιατί σημαίνει ότι δεν μπορεί να διοικήσει. Ότι υπάρχουν θύλακες στην Εθνική Υπηρεσία μέσα στο γραφείο του Πρωθυπουργού που κάνουν ό,τι θέλουν μόνοι τους. Πώς αυτός ο άνθρωπος θα βγει και θα διαπραγματευτεί για τις κρίσεις που έχουμε μπροστά μας, πώς θα διαχειριστεί πληροφορίες που είναι κρίσιμες για  την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της χώρας;  Ο κ. Μητσοτάκης ή μας λέει ψέματα ή είναι ανίκανος. Και τα δύο είναι τραγικά. Και με τα δύο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός. Δεν μπορεί. Έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί από την Παρασκευή» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος