Κ. Σκανδαλίδης στο Πρώτο: Μας είναι αδύνατο να εννοήσουμε πώς κυβερνά το επιτελικό κράτος της ΝΔ (audio)

«Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, δεν μπορεί να αρνηθεί κανένα κόμμα να μπει σε αυτή την συζήτηση και την περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, αυτό εξαρτάται και από αυτούς που θα «παρελάσουν» για να ερωτηθούν από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση» σημείωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Μετά από όλη αυτή την ιστορία που προηγήθηκε αυτές τις εβδομάδες, θα ήταν παράλογο να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, γιατί όλοι φαίνεται ότι είχαν κάτι στο μυαλό τους σε ό,τι αφορά αυτή την υπόθεση. Η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί, όταν κατηγορείται για αντιδημοκρατικές μεθόδους και για κινητοποίηση μηχανισμών σκοτεινών που παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, ο δε ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός, άρα λογικό αυτή η συζήτηση να γίνει στα πλαίσια της εξεταστικής επιτροπής και αυτό θα είναι νομίζω και το βασικό πεδίο που θα συζητηθεί η υπόθεση και μην ξεχνάμε και το πεδίο της δικαιοσύνης. Υπάρχει η υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» συνέχισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ΚΚΕ που ζητεί να συμπεριληφθούν και οι συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε «παρότι θα θέλαμε πολύ να συμβεί αυτό, η δική μας θέση είναι ότι δεν πρέπει να φύγει από το συγκεκριμένο θέμα. Από κει και μετά βλέπουμε. Θα δούμε τις αποφάσεις που θα πάρει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Την στρατηγική διαφωνία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, απέναντι τόσο στην ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο κ. Σκανδαλίδης «Εμείς, με βάση αυτά που ζούμε αυτές τις μέρες, μας είναι αδύνατο να εννοήσουμε πώς κυβερνά το επιτελικό κράτος της ΝΔ και αφήνει αυτούς τους μηχανισμούς να δημιουργούν κρίση δημοκρατίας και διαφάνειας και δεν ξέρω και πόσο συμμετέχουν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μέσα σε αυτή την διαδικασία. Άρα έχουμε από την μία έχουμε έναν τρόπο που κυβερνά η ΝΔ αυτή τη χώρα, που διαφωνούμε ριζικά και έχουμε και από την άλλη τον τρόπο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ της περασμένης περιόδου, που και αυτός εργαλειοποιούσε το κράτος και τους θεσμούς. Εμείς προτείνουμε το δικό μας μοντέλο διακυβέρνησης,  που είναι τελείως διαφορετικό, είναι μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση και πάνω εκεί θα στηρίξουμε την αυτόνομη πορεία μας» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος