Κ. Μητσοτάκης: Τη δεύτερη τετραετία θα τρέξουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος

Την κρισιμότητα της κάλπης στις 15 Ιουνίου ανέδειξε κατά την επίσκεψή του στη Λακωνία ο πρόεδρος της ΝΔ. Μια ισχυρή κυβέρνηση θα μας επιτρέψει να τρέξουμε πιο γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και προανήγγειλε τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου στη Σπάρτη έως το 2026.

Με στρατηγική θετικών μηνυμάτων και επικοινωνίας των κοινωνικών και οικονομικών διακλαδώσεων του προγράμματος της επόμενης τετραετίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεκλειδώνει» την τελευταία πίστα της «γαλάζιας» προεκλογικής εκστρατείας.

«Σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε, στην περιοδεία του σε Σπάρτη και Γύθειο.

Όπως είπε «Γίνεται και πολλή κουβέντα από τους αντιπάλους μας τώρα, επειδή καταλαβαίνουν ότι έχουν υποστεί ένα εκλογικό “πατατράκ”, έχουν καινούργιο αφήγημα. Λένε “να μην είναι παντοδύναμη η Νέα Δημοκρατία”. Παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός[…]Αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι το ισχυρό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί για εμένα βαριά ευθύνη. Δεν θα επιτρέψω καμία εκδήλωση αλαζονείας και αυταρέσκειας».

Με πολιτικό βατήρα το σχεδόν 41% της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής: «να αντιμετωπίσουμε τον μεγάλο κίνδυνο αυτής της κάλπης, που δεν είναι άλλος από τον κίνδυνο του εφησυχασμού[…] Οι κάλπες την 25η Ιουνίου θα είναι άδειες το πρωί. Στις 7:00 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες. Θα είναι άδειες. Στις 19:00 το βράδυ, όταν θα κλείσουν, πρέπει να είναι γεμάτες με ακόμα περισσότερα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας[…] Η δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας θα μας επιτρέψει να τρέξουμε πιο γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομία, να δρομολογήσουμε και να σταθεροποιήσουμε αυτή την αναπτυξιακή δυναμική».

Τον ορισμό της «ασφαλούς αυτοδυναμίας» που ζητεί στην κάλπη της 25ης Ιουνίου δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στα «Νέα». Συγκεκριμένα ανέφερε «μια ασφαλής πλειοψηφία. Ό,τι περίπου είχαμε, 158, 160 έδρες… Δεν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω».

Έκανε αυστηρή κριτική, χωρίς να τον κατονομάζει, στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζονταν ότι η οργή, την οποίαν οι ίδιοι διακινούσαν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανταπόκριση στην ευρύτερη κοινωνία. […] Βαυκαλίζονταν πως νομοτελειακά θα επανέρχονταν στην εξουσία. Δίχως να έχουν προχωρήσει οι ίδιοι σε καμία εσωτερική ανανέωση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Κ. Μητσοτάκης: Τη δεύτερη τετραετία θα τρέξουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η οδός Πειραιώς απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στον δημιουργικό εκσυγχρονισμό.

Μιλώντας στη Real News o ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε «Δεν εμπλέκουμε την πίστη, η οποία ενώνει, με την πολιτική, που μπορεί να διχάζει. Κάτι που, δυστυχώς, επιχειρούν κάποιοι διάττοντες αστέρες, που καπηλεύονται την Ορθοδοξία, παρά τα αντίθετα νηφάλια μηνύματα του Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου. Ή ορισμένοι άλλοι έμποροι της εθνικής συνείδησης, που όμως ήταν απόντες όταν εμείς δίναμε “επί τους πεδίου”, όσο και στα δύσκολα διπλωματικά μέτωπα».

Επόμενοι σταθμοί των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η Πάτρα, η Αμφιλοχία, η Φιλιππιάδα και τα Ιωάννινα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Γεωργία Σκιτζή

Σχετικά Άρθρα: Κ. Μητσοτάκης: Παράξενο να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε κέντρο διερχομένων

Κ. Μητσοτάκης στα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»: Πρώτη προτεραιότητα η ανάπτυξη – Επιμένω στην ανάγκη να αυξάνονται οι μισθοί

Μητσοτάκης από Γύθειο: Άθλιοι διακινητές, καθάρματα που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος