Κ. Μητσοτάκης: Ποτέ ξανά στην Ελλάδα αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία – Ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει ναι στη σταθερότητα

Η ΝΔ είναι υπεύθυνη και συνεπής δύναμη, έτοιμη να συμβάλλει στις νέες προκλήσεις της ΕΕ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη λήξη του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το ΕΛΚ θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και ότι το Συνέδριο ανέδειξε πόσο πολύτιμη υπήρξε όλες αυτές τις δεκαετίες η προσφορά της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στον λαϊκισμό τόνισε χαρακτηριστικά: ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να ξανά συμβούν στην Ελλάδα αυτά τα οποία έγιναν την προηγούμενη δεκαετία. O λαϊκισμός, είπε, ότι είναι μεγάλος κίνδυνος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και πρόσθεσε ότι οι δημαγωγοί θέλουν να κρύψουν αλήθεια και να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς. Όπως ανέφερε «οι λαϊκιστές δημαγωγοί θέλουν να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς. Όπως είπε και η Ούρσουλα είναι κάτι που η Ελλάδα το πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν. Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία. Η οικονομική κρίση κράτησε περισσότερο στην Ελλάδα γιατί ο λαϊκισμός την εμπόδισε να αναταχθεί».

«Πρέπει να ξανακάνουμε την ήπειρό μας ανταγωνιστική. Είμαι από τους πρώτους υπερμάχους της έκδοσης ευρωομολόγου που θα θωρακίσει την Ευρώπη συνολικά. Και σε αυτούς που λένε ότι αυτά δεν γίνονται, τους απαντώ ότι αυτά λέγανε και το 2020 αλλά τελικά τους πείσαμε και δημιουργήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόσκληση είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος σε άλλο σημείο ανέφερε ότι οι ευρωεκλογές; που έρχονται είναι καθοριστικές. Όπως ανέφερε δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να παραμορφωθεί η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες και στη συνέχεια διερωτήθηκε «έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς;»

«Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στο πλευρό του κυπριακού λαού για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Πρέπει να κλείσει αυτή η τραγωδία. 50 χρόνια. Υπάρχει και μαύρη επέτειος, τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρός είναι ο ελληνισμός στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρή η Κύπρος στην Ευρώπη. Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όλοι αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα από ουραγός στην οικονομία είναι πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη, αυξάνονται οι επενδύσεις, μειώνεται η ανεργία, περιορίζεται το δημόσιο χρέος, αυξάνονται μισθοί και συντάξεις.

«Μειώνουμε την απόσταση στην Ευρώπη και θέλουμε να τη μειώσουμε παντού. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε αρωγό την ΕΕ», σημείωσε φέρνοντας για παράδειγμα τα έργα στην υγεία με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ποιοι θέλουν να ανακόψουν αυτή την πορεία. Τους ξέρουμε. Ο κ. Κασσελάκης δεν το κρύβει, έχει στη ψυχή του τον κ. Πολάκη. Δεν άλλαξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν. Ξέρει να μολύνει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα. Δείχνει βασική άγνοια για βασικά πράγματα στον τόπο μας. Δεν γίνεται να ζητά επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές όταν το κόμμα του την καταψήφισε και στις ευρωεκλογές. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε. «Κι από κοντά ακολουθούν αυτοί που θέλουν να μετατρέψουν την πολιτική σε τηλεμάρκετινγκ» σημείωσε.

«Εγώ δεν έκρυψα ποτέ τα προβλήματα. Πρώτος ανέλαβα την ευθύνη. Η πορεία όμως είναι διαρκούς προόδου παρά τις δυσκολίες και δεν πρέπει να διεξαχθεί προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα. Δημιουργούν ανοσία στην ανοησία. Πολύ περισσότερο δεν έχει θέση σήμερα η εργαλειοποίηση του πόνου όπως συμβαίνει με το εθνικό τραύμα των Τεμπών. Λες και υπάρχουν Έλληνες που θλίβονται περισσότερο από αυτή την τραγωδία. Στο δρόμο προς τις κάλπες έχουμε χρέος όλοι να γυρίσουμε την πλάτη στο διχασμό», σημείωσε.

«Πολλές φορές μοιάζει αυτός ο πόλεμος άνισος. Ξέρουμε ότι οι παθογένειες είναι ριζωμένες. Τα δικά μας αποτελέσματα κρίνονται στον περιορισμένο χρόνο των εκλογικών τόξων. Ξέρουμε καλά ότι η αντιπολίτευση υπονομεύει διαρκώς τα βήματα που γίνονται. Γιατί βήματα γίνονται. Ας είναι. Αυτό είναι το κόστος της πρωτοπορίας. Ούτε επαναπαυόμαστε, ούτε χαμηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί απέναντι στην ακρίβεια και μίλησε για τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ανακαίνιση των νοσοκομείων, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και για τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, για το δημόσιο στην υπηρεσία του πολίτη.

«Πρέπει η αξιοκρατία να αντικαταστήσει τη γραφειοκρατία. Έχω μιλήσει για τις προσλήψεις 27.000 καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία. Θέλω να εισπράξω και το ίδιο χειροκρότημα για το γεγονός ότι αυτοί οι 27.000 αξιολογούνται επιτέλους. Έτσι ο επαγγελματισμός θα κερδίσει των ωχαδερφισμό. Είναι μάχη που απαιτεί χρόνο και δουλειά», υπογράμμισε.

Ούτε αποχή, ούτε αδράνεια, ούτε παθητικότητα, ήταν το μήνυμά του για τις ευρωεκλογές. Στην πορεία για τις κάλπες να στρέψουμε τις πλάτες μας στον διχασμό, υπογράμμισε ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «υπηρετούμε τα αληθινά συμφέροντα του έθνους». Οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε κρίσιμη ιστορική καμπή και μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερη ώθηση ώστε η Ελλάδα το 2027 να δρέψει τους καρπούς που δικαιούται, τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ναι στη σιγουριά, στη σταθερότητα της πατρίδας. Σημαίνει ναι σε μία καλύτερη Ευρώπη» ανέφερε επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ναι, μιλώ για κινδύνους. Κόμματα που δεν μπορούν να εισηγηθούν μία λύση, το μόνο που εισηγούνται είναι να κοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην πατρίδα μας», επισήμανε. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι καμία επιμέρους διαφωνία δεν νοείται να οδηγεί σε συνολική απόρριψη. «Κανένα μικρό παράπονο δεν αξίζει το ίδιο με τη συλλογική πρόοδο. Ας τα ζυγίσουμε όλα με το πραγματικό τους βάρος. Να απλωθούμε σε όλη την Ελλάδα. Να εξηγήσουμε τη σημασία των εκλογών. Να μιλήσουμε για το έργο μας[…] Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μου δίνει δύναμη να διεκδικήσω όσα χρειάζονται για την Ελλάδα. Τη χρειάζομαι αυτήν τη δύναμη[…]» .

«Στον κόσμο των μύθων που θέλουν κάποιοι να ζουν ακούω διάφορα σενάρια. Τους απαντώ, μένουμε Ευρώπη και θέλουμε πρόεδρο την Ούρσουλα Φον Ντε Λαίεν και μένουμε Ελλάδα με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή. Και την Ούρσουλα ξανά πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής για μια πενταετία ακόμα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ είπε ότι την επόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι της ΝΔ και μετά «θα πάμε πόρτα πόρτα να δώσουμε τη μάχη για να πετύχουμε ακόμα μια μεγάλη εκλογική νίκη».

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος