Κ. Μητσοτάκης: Όταν κυβερνάς παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, δε φοβάμαι το πολιτικό κόστος – Σημαντικό πόσο ισχυρή θα είναι η χώρα μετά τις Ευρωεκλογές

Στα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Όπως έκανε γνωστό η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της υποψηφιότητας των Σπαρτιατών. Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε η ένσταση, να γίνει «οργανωμένα». Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης έκανε ειδική αναφορά στους λάθος χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. στη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους. Ζήτησε ισχυρή εντολή στις ευρωεκλογές για ενίσχυση της θέσης της χώρας στην Ευρώπη. Στο αίτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για πρόωρες εθνικές εκλογές είπε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, μίλησε για τις δύσκολες αποφάσεις που έχει κληθεί να λάβει, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ακρίβεια αλλά και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας που αναπαράγονται με μεγάλη συστηματικότητα.

Κ. Μητσοτάκης: Όταν κυβερνάς παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, δε φοβάμαι το πολιτικό κόστος – Σημαντικό πόσο ισχυρή θα είναι η χώρα μετά τις Ευρωεκλογές
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις επερχόμενες ευρωεκλογές ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες είναι ποιους θέλουμε να στείλουμε στην Ευρώπη. «Να εξηγήσουμε γιατί ψηφίζουμε και τι δεν ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές. Ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές, ψηφίζουμε για το πόσο δυνατή θα είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία και ναι επειδή οι ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα για το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων», τόνισε χαρακτηριστικά στέλνοντας το μήνυμά του ενόψει της ευρωκάλπης του Ιουνίου.

Αναφερόμενος στο διαρκές αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να ζητάει εκλογές εξήγησε πως το κάνει τη στιγμή που θέτει τον πήχη στο 17%, το ίδιο ποσοστό που είχε στις εθνικές εκλογές και όχι στις τελευταίες ευρωεκλογές που ήταν 23%, κάτι που κάνει για να λύσει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα «Προφάνως και όχι δεν θα έχουμε εθνικές εκλογές. Εκλογές θα γίνουν το 2027 στο τέλος της τετραετίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1.

Επιπλέον, σχετικά με τις επικρίσεις από την αντιπολίτευση και την ρητορική τοξικότητας επεσήμανε πως «αισθάνομαι ότι βλέπω ένα ριμέικ, βλέπω τον κύριο Κασσελάκη και τον κύριο Βελόπουλο και μου θυμίζουν πολύ τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Καμμένο πολύ και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί κάποια στιγμή συγκυβέρνησαν, ενώθηκαν αυτές οι δύο ετερόκλητες δυνάμεις και κυβέρνησαν τέσσερα χρόνια».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθεί πως δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά της. «Όταν κυβερνάς παίρνεις δύσκολες αποφάσεις».

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στάθηκε στην περίοδο της εξομάλυνσης των τελευταίων μηνών που απαιτείται για να λύσουν οι δύο χώρες τις διαφορές τους. Είπε ότι τους τελευταίους 12 μήνες δεν έχουν γίνει παραβιάσεις του ενάεριου χώρου.

Ερωτηθείς για την τραγωδία των Τεμπών ξεκαθάρισε εκ νέου πως «δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη, να συγκαλύψουμε τι ακριβώς; Ο πραγματογνώμονας θα πει τι μετέφερε η δεύτερη αμαξοστοιχία».

Σχετικά με το αν έγινε μοντάζ στις συνομιλίες επεσήμανε πως αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζει. «Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι το υλικό ακέραιο έφτασε στη Δικαιοσύνη και αυτό δεν αμφισβητείται».

Το λάθος που κάναμε, είπε, είναι ότι δεν απαντήσαμε σε όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας, τις τερατουργίες που υιοθετούνται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Σχετικά με την οικονομία στάθηκε στην εμφανή πρόοδο που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια ενώ αναγνώρισε το πρόβλημα της ακρίβειας, λέγοντας πως «δεν το αμφισβητούμε».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε εκ νέου στα όσα έχουν γίνει για την μείωση των τιμών, στους ελέγχους για την αισχροκέρδεια και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις εταιρείες αλλά και το γεγονός πως η μόνιμη απάντηση στο φαίνομενο είναι η αύξηση του εισοδήματος των μισθών. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, ο μέσος μισθός αυξήθηκε και θα αυξηθεί

Τόνισε επιπλέον πως «πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στην υλοποίηση του προϋπολογισμού» ενώ σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία είπε πως κοιτάμε με τον αρμόδιο υπουργό τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουμε τα απογευματινά χειρουργεία και να είναι δωρεάν για κάποιες κατηγορίες, με εισοδηματικά κριτήρια και με το πόσο καιρό περιμένουν στην σχετική λίστα.

«Θα καταθέσουμε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της υποψηφιότητας των Σπαρτιατών, μακάρι να συντονιστούμε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι ευκαιρία σε ένα κλίμα τοξικότητα να μπορέσουμε να συντονιστούμε», τόνισε σχετικά με τους Σπαρτιάτες.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος