Κ. Μητσοτάκης από Λιβαδειά: Σκεφτείτε αντί για ευρώ να πληρώνεστε με «Δήμητρες», με κλειστές τράπεζες – Τι είπε για ντιμπέιτ

Χαιρετισμό σε πολίτες που τον υποδέχθηκαν το μεσημέρι στη Λιβαδειά απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην επιστροφή των πρώτων Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση» καθώς έχει φωνή που ακούγεται». Αναφερόμενος στις εκλογές τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί ο μεγάλος κίνδυνος που όπως είπε εγκυμονεί η απλή αναλογική και είναι μια κυβέρνηση ηττημένων.

«Πριν από λίγο έφτασαν από το Τζιμπουτί, μέσω Αιγύπτου, μέσα από μια πολύ περίπλοκη επιχείρηση την οποία οργανώσαμε, οι πρώτοι συμπολίτες μας από το Σουδάν, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από τις ελληνικές δυνάμεις. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι στη συνέχεια. Αυτή είναι η εικόνα μιας Ελλάδας η οποία είναι πια ισχυρή. Mία Ελλάδα η οποία μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση», τόνισε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του, προσθέτοντας ότι πλέον μιλάμε για «μια Ελλάδα η οποία είναι παρούσα, με μια φωνή να ακούγεται, η οποία στηρίζει τους συμπολίτες μας όπου κι αν αυτοί βρίσκονται».

Για τις εκλογές που έρχονται είπε μεταξύ άλλων: «Η απλή αναλογική εγκυμονεί έναν μεγάλο κίνδυνο, για τον οποίο μιλώ γιατί πράγματι πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι να τον αποτρέψουμε πλήρως. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Αυτή η κυβέρνηση των ηττημένων. Μαθηματικά είναι μια πιθανότητα. Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης υπουργός Οικονομικών, “Δήμητρες” -πώς το λένε;- διάφορα άλλα ωραία πράγματα. Σκεφτείτε τώρα αντί για ευρώ να πληρώνεστε με “Δήμητρες”, με κλειστές τράπεζες. Ε, όχι, δεν τα θέλουμε αυτά. Τα ζήσαμε το 2015. Φτάνει πια. Πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα μία φορά, μην τους αφήσουμε να το ξανακάνουν. Τόση πρόοδο κάναμε», επανέλαβε, όπως είχε πει και νωρίτερα στη Θήβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Αλλά επειδή αυτό το μαθηματικό ενδεχόμενο υπάρχει, ένας τρόπος υπάρχει για να μη γίνει ποτέ πράξη. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Με καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όλα αυτά τα σενάρια πάνε περίπατο».

Τόνισε επίσης πως: «Μπορούμε να κάνουμε και να πετύχουμε πολλά περισσότερα ακόμα. Για αυτό και μιλάω συχνά για μία Ελλάδα η οποία είναι σαν ένα σπίτι το οποίο το χτίζουμε όλοι μαζί, είναι το κοινό μας σπίτι. Έχουμε βάλει τα θεμέλια. Τα θεμέλια είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, η ισχυρή οικονομία. Και αρχίζουμε και χτίζουμε πάνω στα θεμέλια τους πυλώνες της Ελλάδος που οραματιζόμαστε: της αναπτυξιακής Ελλάδος, της κοινωνικής Ελλάδος, της ψηφιακής Ελλάδος, της πράσινης Ελλάδος, της ισχυρής Ελλάδος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση που γίνεται για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «τηλεμαχία» μετά του ίδιου και του Αλ. Τσίπρα. «’Ακουγα τώρα στο ραδιόφωνο, επειδή γίνεται, ξέρετε, μεγάλη συζήτηση για τα debate. Debate κάνουμε πάντα, αλλά κάνουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Λοιπόν κατ’ αρχάς, εγώ με τον κ. Τσίπρα έχω 100 ώρες συζητήσεις στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς ο οποίος να περιμένει να μάθει πολλά περισσότερα σε σχέση με το τι πιστεύω εγώ και ο κ. Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Αλλά debate γίνονται, γίνονται όμως με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Και θυμάμαι τώρα τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να λέει πριν από κάποια χρόνια ότι «αποτελεί προσβολή στη δημοκρατία να κάνουν debate οι δύο πρώτοι», αυτό το οποίο ζητά σήμερα. Έχει μία τεράστια ικανότητα να μπορεί να λέει το ίδιο και το ανάποδο, χωρίς καν να κοκκινίζει από ντροπή».

Αναλυτικά, κατά την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός επεσήμανε:

«Να είστε καλά, σας ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Όπως βλέπετε προσπαθώ να αντιγράψω τον Δήμαρχο, αλλά απέχω λίγο ακόμα από το να αποκτήσω τόσο πλούσια γενειάδα.

Δήμαρχε, κ. Περιφερειάρχη, ευχαριστώ πάρα πολύ και σε ευχαριστώ, Δήμαρχε, για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να ξαναβρεθώ στη Λιβαδειά και να μπορέσουμε μαζί να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό όλων όσων πετύχαμε αυτήν την τετραετία, αλλά και των πολλών ακόμα που πρέπει να γίνουν την επόμενη τετραετία, με νικήτρια στις εκλογές τη Νέα Δημοκρατία για μία ισχυρή αυτοδύναμη Ελλάδα.

Αναφέρθηκε ο Δήμαρχος στις πολλές περιπέτειες που χρειάστηκε να διαχειριστούμε. Θέλω εδώ να εξάρω την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, με τον Περιφερειάρχη σας, τον Φάνη Σπανό, τον νυν και τον επόμενο Περιφερειάρχη, την κα. Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δουλέψαμε μαζί, διότι πρώτο μέλημά μας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης τετραετίας ήταν να στηρίξουμε την κοινωνία και να τη θωρακίσουμε απέναντι στις πολλές εισαγόμενες κρίσεις.

Αναφέρθηκε ο Δήμαρχος στη μεγάλη, την πρωτοφανή πρόκληση του κορονοϊού. Εκτός από αυτά τα οποία κάναμε υγειονομικά, θέλω να θυμίσω σε όλες και σε όλους ότι αν σήμερα η αγορά εδώ της Λιβαδειάς είναι μία ζωντανή αγορά, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το κράτος ήρθε και κάλυψε μισθούς και έξοδα όλων των ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων, όταν χρειάστηκε εμείς να τις κλείσουμε για να προστατεύσουμε όλους σας από τον κορονοϊό.

Έτσι σταθήκαμε δίπλα σας και κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης. Μία κρίση που, θέλω να θυμίσω, ήταν και είναι εισαγόμενη. Βρεθήκαμε να διαχειριστούμε τιμές του φυσικού αερίου οι οποίες ήταν δέκα φορές υψηλότερες από αυτές που είχαμε πριν από δύο χρόνια.

Κι όμως, καταφέραμε με έξυπνες πολιτικές, φορολογώντας τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, να μπορούμε να επιδοτήσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος του κάθε ελληνικού νοικοκυριού, της κάθε επιχείρησης και να αποκρούσουμε και αυτή τη μεγάλη κρίση.

Όπως, βέβαια, υψώσαμε και το εμπόδιο απέναντι στα κύματα των παράνομων μεταναστών που έρχονταν στην πατρίδα μας τις εποχές που κάποιοι θεωρούσαν ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα». Υπερασπιστήκαμε με αυτοπεποίθηση και με ισχύ την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μια Ελλάδα η οποία είναι παρούσα, με μια φωνή να ακούγεται, η οποία στηρίζει τους συμπολίτες μας όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.

Πριν από λίγο έφτασαν από το Τζιμπουτί, μέσω Αιγύπτου, μέσα από μια πολύ περίπλοκη επιχείρηση την οποία οργανώσαμε, οι πρώτοι συμπολίτες μας από το Σουδάν, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από τις ελληνικές δυνάμεις. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι στη συνέχεια.

Αυτή είναι η εικόνα μιας Ελλάδας η οποία είναι πια ισχυρή. Μία Ελλάδα η οποία μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Μία Ελλάδα με μία οικονομία η οποία βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά.

Μία Περιφέρεια, εδώ, η Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας, η οποία έχει προσελκύσει πολλές επενδύσεις. Ερχόμουν και έβλεπα το πολύ πλούσιο δυναμικό το οποίο έχουμε σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αποδίδω ξεχωριστή σημασία σε αυτό, διότι οι καινούριες ανεμογεννήτριες, τα καινούρια φωτοβολταϊκά είναι το μέλλον μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εμείς οι ίδιοι θα μπορούμε να ελέγχουμε την ενεργειακή μας αυτονομία.

Σκεφτείτε ότι πληρώσαμε, το 2022, 7 δισεκατομμύρια ευρώ για εισαγόμενο φυσικό αέριο. Κρατήστε το, 7 δισεκατομμύρια ευρώ πληρώσαμε για να εισάγουμε φυσικό αέριο, όταν έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε τη δική μας ενέργεια σε όλα τα επίπεδα, και σε μεγάλες εγκαταστάσεις αλλά και σε μικρές εγκαταστάσεις, για να μπορούν και οι γεωργοί μας να έχουν πρόσβαση σε φθηνό ρεύμα και σε φθηνό νερό.

Αυτά είναι η επόμενη φάση του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, και πολλά άλλα στα οποία δεν θέλω να αναφερθώ εκτενώς, σας διαβεβαιώνω ότι δεν έτυχαν, πέτυχαν. Ήταν αποτέλεσμα πολύ συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι αν δεν βάλουμε την οικονομία μας σε μία τροχιά ανάκαμψης, δεν πρόκειται να δούμε προκοπή στον τόπο μας. Διότι όταν η οικονομία αναπτύσσεται, τότε μπορούμε να έχουμε και εμείς πλεόνασμα για να στηρίζουμε την υγεία, την παιδεία, τους αγρότες μας. Ξέρω ότι απευθύνομαι σε μια περιοχή με δυναμικό πρωτογενή τομέα.

Και θέλω να θυμίσω ότι συνολικά αυτά τα 3,5 χρόνια, με έναν ΕΛΓΑ ο οποίος έγινε πολύ πιο αποτελεσματικός, έχουμε δώσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο αποζημιώσεις για καταστροφές από φυσικά φαινόμενα. Και τώρα, που είχατε κάποιες μικρές καταστροφές από το πρόσφατο χαλάζι, πάλι θα βρεθούμε κοντά στους αγρότες μας να τους στηρίξουμε.

Όμως, αυτά τα λεφτά που δώσαμε δεν είναι λεφτά τα οποία προέρχονται μόνο από τον ΕΛΓΑ. Τα μισά προέρχονται από τον ΕΛΓΑ και από τις εισφορές των αγροτών. Τα υπόλοιπα μισά ήρθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γιατί μπορέσαμε να τα δώσουμε; Γιατί ακριβώς είχαμε πλεονάσματα και είχαμε μια οικονομία η οποία αναπτυσσόταν πολύ. Έτσι στηρίξαμε και την παιδεία, την υγεία, στηρίξαμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει Δήμαρχος, ασχέτως του αν είναι κοντά ή όχι στην κυβέρνηση, που να μην αναγνωρίζει ότι ουδέποτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ και Α’ βαθμού είχε πρόσβαση σε περισσότερους πόρους. Παραπάνω από 20 εκατομμύρια θα διαχειριστεί εδώ ο Δήμος σας, για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την όψη της πόλης.

Το ίδιο ισχύει και για την Περιφέρεια, βέβαια. Πόσο αυξημένο είναι το ΠΕΠ μας εδώ, Φάνη; Λόγω μιας προηγούμενης στρέβλωσης καταφέραμε και είχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση στα κονδύλια ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Πολλοί πόροι, λοιπόν, διαθέσιμοι για την επόμενη μέρα. Από τα 190 στα 425 εκατομμύρια, τα εξασφαλίσαμε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Προσθέστε σε όλα αυτά και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης οι οποίοι κατευθύνονται σε μια σειρά από δράσεις.

Θα αναφέρω δύο ενδεικτικές που μάλλον δεν τις ξέρετε: θα εξοπλίσουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα εκσυγχρονίσουμε και τα 156 κέντρα υγείας της χώρας. Όλα θα γίνουν καινούργια. Και ταυτόχρονα, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, βάζουμε -ήδη έχει ξεκινήσει αυτή η πρωτοβουλία- σε όλες τις τάξεις όλων των δημόσιων σχολείων, από την Ε’ Δημοτικού αρχικά, αλλά πρόθεσή μου είναι να το επεκτείνω και στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο, διαδραστικούς πίνακες.

Αυτή είναι μια επανάσταση για την παιδεία μας. Πρέπει να δείτε τον ενθουσιασμό των νέων παιδιών όταν ξαφνικά αντιλαμβάνονται τη μάθηση σαν παιχνίδι. Πόσο διαφορετικό γίνεται το μάθημα, πόσο χαρούμενοι είναι και οι δάσκαλοί μας, οι καθηγητές μας, τους οποίους επιμορφώνουμε για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την καινούργια τεχνολογία.

Ξέρετε, αυτή είναι η ατζέντα του μέλλοντος για την οποία θα ήθελα να συζητήσω στις εκλογές. Όχι για debate, για δημοσκοπήσεις, για άλλα θέματα τα οποία ανασύρουν κάποιοι, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν να σας πουν απολύτως τίποτα για το πώς οραματίζονται τη χώρα την επόμενη μέρα.

Τώρα ξαφνικά τους φταίνε λέει οι δημοσκοπήσεις και θέλουν λέει άλλες μεθοδολογίες. Τους λέω, να σας πω κάτι, εγώ δεν χρειάζεται να κάνω καμία δημοσκόπηση. Στο Σχηματάρι, στη Θήβα και στη Λιβαδειά, είδα πολύ καλά ότι στις 21 Μαΐου η Ελλάδα θα είναι γαλάζια.

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που λέει ο Δήμαρχος, που έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ξέρετε, πολλά πράγματα τα θεωρούμε πια δεδομένα. Το gov.gr μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και σκεφτείτε πόσες ώρες, πόσες ουρές έχουμε γλιτώσει, μπορούμε να επικοινωνούμε με το κράτος ψηφιακά, από τον υπολογιστή μας, από το κινητό μας.

Πώς νομίζετε ότι μπορέσαμε και διεκπεραιώσαμε και όλες τις επιδοτήσεις -όλες τις πλατφόρμες τις οποίες στήσαμε για να μπορούν οι επιχειρηματίες γρήγορα να παίρνουν χρήματα- αν δεν είχαμε μία ψηφιακή υποδομή.

Και είμαστε στην αρχή ακόμα. Σκεφτείτε ότι το κράτος θα γίνει όλο ψηφιακό την επόμενη τετραετία. Και το ψηφιακό δεν αφορά μόνο τις συναλλαγές μας με τη γραφειοκρατία του Δημοσίου. Αύριο θα αφορά την υγεία σας.

Ήδη, για όσους δεν το ξέρετε, στο MyΗealth, μία εφαρμογή της υγείας, μπορείτε να παίρνετε τις εξετάσεις σας. Αύριο θα έχετε όλο τον ιατρικό σας φάκελο. Θα πηγαίνετε στο γιατρό σας και όλες οι εξετάσεις σας θα είναι εκεί.

Αύριο, αν, ω μη γένοιτο, χρειαστεί να σας παραλάβει το ΕΚΑΒ για ένα επείγον περιστατικό, πριν φτάσετε στο νοσοκομείο θα πρέπει να γνωρίζει το νοσοκομείο ποια είναι η κατάσταση της υγείας σας και ποιος είναι ο ιατρικός σας φάκελος.

Αυτή είναι η ατζέντα του μέλλοντος. Δεν θέλω να μιλήσω για το χθες. Εγώ θέλω να μιλήσω για το αύριο. Για το αύριο του πρωτογενούς μας τομέα. Για το πώς θα κάνουμε ένα πραγματικό άλμα στην παραγωγικότητα. Για το πώς θα βάλουμε την έξυπνη γεωργία μέσα στην ίδια την πραγματικότητα των αγροτών. Πώς θα μετατρέψουμε τους αγρότες μας σε πραγματικούς μικρούς επιχειρηματίες. Βλέπετε ότι κάνουμε εξαγωγές-ρεκόρ πια στον πρωτογενή τομέα.

Αλλά μπορούμε να κάνουμε και να πετύχουμε πολλά περισσότερα ακόμα. Για αυτό και μιλάω συχνά για μία Ελλάδα η οποία είναι σαν ένα σπίτι το οποίο το χτίζουμε όλοι μαζί, είναι το κοινό μας σπίτι. Έχουμε βάλει τα θεμέλια. Τα θεμέλια είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, η ισχυρή οικονομία. Και αρχίζουμε και χτίζουμε πάνω στα θεμέλια τους πυλώνες της Ελλάδος που οραματιζόμαστε: της αναπτυξιακής Ελλάδος, της κοινωνικής Ελλάδος, της ψηφιακής Ελλάδος, της πράσινης Ελλάδος, της ισχυρής Ελλάδος.

Ήμουν στο Σχηματάρι και μιλούσα και την ίδια ώρα άκουγα τα Rafale να απογειώνονται από την Τανάγρα. Όλα αυτά ήταν αποφάσεις που πήραμε, που ενίσχυσαν όμως το εθνικό μας αποτύπωμα και την εθνική μας κυριαρχία. Τα κάναμε με σεβασμό στα χρήματά σας. Δικά σας χρήματα είναι, των φορολογούμενων.

Δεν ξεφύγαμε δημοσιονομικά και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε δημοσιονομικά. Γι’ αυτό και όταν ακούω την αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα να τάζει πακέτα παροχών 45 δισ., ξέρω πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται καν να ασχοληθώ να τον αποδομήσω, διότι πολύ απλά κανείς δεν τον πιστεύει. Ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει τον εαυτό του, γιατί πολύ απλά ξέρει ότι δεν θα κερδίσει. Οπότε, δεν του στοιχίζει και τίποτα να τα τάζει όλα αυτά.

Γι’ αυτό και θα επιμείνω πάρα πολύ, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις μου, να μιλώ για αυτά που έχουμε κάνει. Έχει μία αξία να τα υπενθυμίζουμε. Ήταν πολλά. Να μιλούμε αυτοκριτικά για τα λάθη μας. Δεν είχα ποτέ καμία δυσκολία, να αναγνωρίσω τις περιπτώσεις όπου έγιναν λάθη. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Πάντα στάθηκα μπροστά σας χωρίς να κρυφτώ και να ζητήσω και συγνώμη, όποτε χρειάστηκε, για να μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά κυρίως να μιλήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας που οραματιζόμαστε.

Κυρίως για τα νέα παιδιά. Για αυτούς οι οποίοι θα ψηφίσουν πρώτη φορά και πρέπει να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία, γιατί πρέπει να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους, να μην το εκχωρήσουν σε κάποιους άλλους. Για να μπορέσουμε πραγματικά να κρατήσουμε την πορεία του τόπου σταθερή, να δείχνει πάντα η πυξίδα της πορείας μας την κατεύθυνση της προόδου.

Γιατί το λέω αυτό; Τίποτα από όλα αυτά τα οποία έχουμε πετύχει δεν είναι δεδομένο. Η απλή αναλογική εγκυμονεί έναν μεγάλο κίνδυνο, για τον οποίο μιλώ γιατί πράγματι πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι να τον αποτρέψουμε πλήρως.

Ποιος είναι ο κίνδυνος; Αυτή η κυβέρνηση των ηττημένων. Μαθηματικά είναι μια πιθανότητα. Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης Υπουργός Οικονομικών, «Δήμητρες» -πώς το λένε;- διάφορα άλλα ωραία πράγματα. Σκεφτείτε τώρα αντί για ευρώ να πληρώνεστε με «Δήμητρες», με κλειστές τράπεζες.

Ε, όχι, δεν τα θέλουμε αυτά. Τα ζήσαμε το 2015. Φτάνει πια. Πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα μία φορά, μην τους αφήσουμε να το ξανακάνουν. Τόση πρόοδο κάναμε.

Αλλά επειδή αυτό το μαθηματικό ενδεχόμενο υπάρχει, ένας τρόπος υπάρχει για να μη γίνει ποτέ πράξη. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Με καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όλα αυτά τα σενάρια πάνε περίπατο.

Γι’ αυτό και έχει τόσο μεγάλη σημασία σε αυτή τη συστράτευση, σε αυτή τη συμπόρευση, να συνταχθούν και παλιοί μας φίλοι. Και εδώ μου θύμισαν κάποιοι, με συναισθηματική φόρτιση, ότι απ’ αυτό το μπαλκόνι είχε μιλήσει ο πατέρας μου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε πολλούς φίλους εδώ στη Λιβαδειά.

Αλλά δεν είναι μόνο μαζί μας άνθρωποι οι οποίοι στήριξαν την παράταξη διαχρονικά και τους ευχαριστώ. Εγώ συναντώ συνέχεια και συμπολίτες μας, μου το είπαν -και σήμερα εδώ στη Λιβαδειά, μου το είπαν και στη Θήβα- «θα σας ψηφίσουμε για πρώτη φορά».

Αυτό είναι μία μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης και σε εμένα προσωπικά. Είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν ανήκαν στο χώρο μας, βλέπουν όμως, κρίνουν και συγκρίνουν. Και βλέπουν ότι έχουν μία σοβαρή κυβέρνηση που προσπαθεί, που φέρνει αποτελέσματα.

Και απέναντι τι έχουν ακριβώς; Αυτούς οι οποίοι θέλουν να ξαναζήσουμε ουσιαστικά όλα όσα ζήσαμε από το 2015 έως το 2019. Δεν θα πάρουμε, ευχαριστούμε πάρα πολύ. Οι πολίτες έχουν μνήμη, έχουν κρίση και θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά.

Θέλω, λοιπόν, και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Να σας ζητήσω να συστρατευθούμε και να συμπορευτούμε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα. Κανείς δεν περισσεύει.

Το 2019, σας ζήτησα να υπογράψουμε μία συμφωνία αλήθειας. Τήρησα αυτή τη συμφωνία, υλοποίησα τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις. Κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι σας κορόιδεψα. Δείτε τι σας λέγαμε το 2019, τα υλοποιήσαμε, σχεδόν όλα.

Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Τη νέα συμφωνία αλήθειας την οποία παρουσιάζουμε, και αυτή θα την τηρήσουμε. Γιατί ένα πράγμα δεν διαπραγματεύομαι, φίλες και φίλοι: τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει και οι σχέσεις εμπιστοσύνης έχουν ως θεμέλιό τους την αξιοπιστία.

Αυτά που σας λέω μπορώ να τα κάνω. Αν κάτι δεν μπορώ να το κάνω, θα σας το πω με ειλικρίνεια και θα πορευτούμε μαζί στο δρόμο της αλήθειας. Αυτό απαιτείτε από τους πολιτικούς σας, αυτό σίγουρα ξέρετε ότι μπορεί να το έχετε από εμένα. Εγώ δεν είμαι «κωλοτούμπας».

‘Ακουγα τώρα στο ραδιόφωνο, επειδή γίνεται, ξέρετε, μεγάλη συζήτηση για τα debate. Debate κάνουμε πάντα, αλλά κάνουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Λοιπόν κατ’ αρχάς, εγώ με τον κ. Τσίπρα έχω 100 ώρες συζητήσεις στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς ο οποίος να περιμένει να μάθει πολλά περισσότερα σε σχέση με το τι πιστεύω εγώ και ο κ. Τσίπρας.

Αλλά debate γίνονται, γίνονται όμως με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Και θυμάμαι τώρα τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να λέει πριν από κάποια χρόνια ότι «αποτελεί προσβολή στη δημοκρατία να κάνουν debate οι δύο πρώτοι», αυτό το οποίο ζητά σήμερα. Έχει μία τεράστια ικανότητα να μπορεί να λέει το ίδιο και το ανάποδο, χωρίς καν να κοκκινίζει από ντροπή.

Εν πάση περιπτώσει, εμείς δεν έχουμε αυτό το χάρισμα, γι’ αυτό και σας λέμε την αλήθεια. Αυτά που σας λέγαμε τα λέμε και τώρα και θα επιμείνουμε στο δρόμο της αλήθειας και στο δρόμο της αξιοπιστίας.

Οπότε, να δώσουμε ξανά το ραντεβού μας για την κάλπη της 21ης Μαΐου. Να σας ζητήσω να κάνουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα, τον αγώνα της μεγάλης συμπόρευσης και της συστράτευσης για μία καλύτερη Ελλάδα. Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες μας και οι προσπάθειές μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα, με μία Ελλάδα η οποία μπορεί πραγματικά να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Και είμαι σίγουρος ότι την 21η Μαΐου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής και αυτή θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας δημοκρατική παράταξη.

Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ, καλό αγώνα και στο επανιδείν. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: Κυρ. Μητσοτάκης: Να κλείσουμε την πόρτα σε όλα τα σενάρια καταστροφής της χώρας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος