Κ. Μητσοτάκης: «Ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές»

«Η επέτειος γιορτάζεται στο χώρο του Κοινοβουλίου και έτσι δηλώνεται η πίστη στη δημοκρατία αναδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση μας με την κοινωνία σε συγκυρία που δικαιώνεται η ταυτότητα της ΝΔ, όπως την προσδιόρισε ο ιδρυτής της», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ανήμερα της 48ης επετείου από την ίδρυσή της. Σε μήνυμα προς την Τουρκία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές», ενώ μίλησε για την ενεργειακή κρίση ως «όπλο της Μόσχας για μοχλό αποσταθεροποίησης». Ό,τι και να γίνει το πρόγραμμα στήριξης θα συνεχιστεί, διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα περιμένει την άλλη όχθη του Αιγαίου στον δρόμο της λογικής και της ειρήνης»

«Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι ισχυροί μας σύμμαχοι.Έχουμε ξακαθαρίσει ότι τα σύνορα μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο, αλλά γαλανό θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις μας με τους γείτονες μας. Το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς. Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι, ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες. Ξέρουν οι λαοί μας ότι η ιστορία δεν γράφεται με πυροτεχνήματα.

«Σηκώνουμε το γάντι στις προκλήσεις των καιρών και απαντάμε: Ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δικός μας στόχος παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η Δημοκρατία»

«Γι’ αυτό στην Ουκρανία συμπαραστεκόμαστε στον αμυνόμενο. Αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που κάποιοι πιθανώς πρόθυμα θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιά μας».

«Θα υπηρετούμε πιστά την παράταξη»

«Πάνω από παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του  κέντρου και της αριστεράς θα υπηρετούμε πιστά την παράταξη, όπως δεσμεύει η διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου 1974 με υπογραφή τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

Σχεδόν μισό αιώνα μετά και ύστερα από 39 μήνες γόνιμης διακυβέρνησης μπορούμε να τονίσουμε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως αφορμή για σύνδεση με το μέλλον. «H 48χρονη ΝΔ  εκφράζει στις μέρες μας το κοινωνικό ρεύμα,με τον πατριωτισμό ευθύνης να συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου.

«Επεξεργαστήκατε πάνω από 330 νομοσχέδια, σταθήκατε ως κοινοβουλευτική ομάδα στο ύψος των απαιτήσεων που έχουν οι πολίτες, σας ευχαριστώ από καρδιάς» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δύσκολα κάποιος πρωθυπουργός θα ανέμενε περισσότερα από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Σε δεκάδες περιπτώσεις αναζητήσατε ευρύτερες συναινέσεις», τόνισε.

Η αδέσμευτη σκέψη, η προστασία της πατρίδας, η δίκαιη δημοκρατική κοινωνία και η εθνική ενότητα ήταν τα όπλα που μας επέτρεψαν να βγούμε νικηφόρα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις όπως η οικονομική καθήλωση, η πανδημία και η μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Καμμία κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο»

Μιλώντας για το «εισαγόμενο κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση», ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Καμία κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο. Κι όμως η πατρίδα προχωρά μπροστά αντιστέκεται και υπομένει, πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και τη μείωση της ανεργίας ενώ στηρίζει όσο μπορεί το εισόδημα των νοικοκυριών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις».

Ό,τι και να γίνει το πρόγραμμα στήριξης θα συνεχιστεί

«Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο για την αποσταθεροποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών» συμπλήρωσε και συνέχισε πως «Κανένας εθνικός προϋπολογισμός, ούτε μηχανισμός, μπορεί να καλύψει πλήρως το παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Για αυτό δίνω μάχη για μία συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση. Πρέπει να τεθεί ένα πλαφόν στην διεθνή τιμή του φυσικού αέριου και να υπάρξει αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως «Δεν πρέπει οι εθνικοί προϋπολογισμοί να υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» Ωστόσο, «Ό,τι και να γίνει στην Ευρώπη το σχέδιο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχιστεί χωρίς να υπάρξει διασάλευση της δημοσιονομικής ισορροπίας».

«Σε λίγο 1,5 εκ. συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά αυξήσεις στο 7%. Από 1ης Ιανουαρίου καταργείται η εισφορά Αλληλεγγύης για όλους, συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους κι ακολουθεί την Πρωτομαγιά η αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ συνεχίζεται ο κύκλος ανάπτυξης της οικονομίας, παρά τη διεθνή αστάθεια.», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε φθηνή τιμή ακριβά ψέμματα από την αντιπολίτευση

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολο χειμώνα και οφείλουμε η αγωνία των πολιτών να μην μετατραπεί σε φλερτ με την δημαγωγία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αξιωματική αντιπολίτευση καταστροφολογεί «στην σκιά του δικού της καταστροφικού παρελθόντος, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων απώλειες από τον κορονοϊό, ανύπαρκτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος καιι δήθεν παραβίαση του ασύλου, όταν η αστυνομία συλλαμβάνει συμμορίες μέσα σε φοιτητικές εστίες».

Προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «λέει χωρίς να ντρέπεται πως αν είχε τη δυνατότητα να μοιράσει 50 δισ. θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί. Αυτή είναι η μορφή του πιο χυδαίου και πιο κυνικού παλαιοκομματισμού που έχει καταδικαστεί πιά ανεπιστρεπτί από τους Έλληνες πολίτες».

«Το δίλημμα που έθεσα στην Θεσσαλονίκη ισχύει στο ακέραιο: εάν όχι εμείς, τότε ποιοι θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού σε βίντεο:

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως «οι πολίτες πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής» και τόνισε ότι στις εκλογές του 2023 «η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής κάλπης και θα αποτελέσει το θεμέλιο των επιλογών για το αύριο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος