Κ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας (video)

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις από το γραφείο του στη Βουλή μετά το πέρας της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό, προσήλθε στη διαπραγμάτευση δίχως να έχει εξασφαλίσει καν την στήριξη του κυβερνητικού εταίρου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι απέφυγε να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης και δίχασε τους Έλληνες. «Σεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να βαδίσει αυτό τον δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι, ούτε για συνενόχους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αντί να επιδιώξει ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια, είπε καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό ότι με αυτόν τον τρόπο κλείνει ένα παράθυρο που οι συγκυρίες προσέφεραν προς αξιοποίηση.

Άσκησε κριτική και στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «προβαίνει σε παραχωρήσεις δίχως να έχει εξασφαλίσει μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα» και υποστήριξε ότι είναι πολύ σοβαρή παράλειψη που εξασθένησε την εθνική γραμμή το ότι δεν έθεσε σαν προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. «Ο κατακερματισμός της λύσης, δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος και δεν μπορεί να γίνει δεκτός», είπε.

Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με σθένος και αποτελεσματικότητα, είπε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας, ότι, ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα δεν δίνουν εγγυήσεις ότι μπορεί να κάνει το ίδιο.

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να βαδίσει αυτό τον δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι, ούτε για συνενόχους».

Αντίδραση από το Μαξίμου

«Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού» σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος