Κ. Μανιάτης (Πρ. εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ) στο Πρώτο: Στο επόμενο 48ωρο θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση (audio)

«Εχθές είχαμε κοντά στους 20.000 πελάτες εκτός λειτουργίας, αυτή την στιγμή έχουμε περίπου 5.000 και πιστεύουμε στο επόμενο 48ωρο θα έχουμε αποκαταστήσει πλήρως όλους τους πελάτες» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΔΔΗΕ, Κώστας Μανιάτης, σχετικά με τις ζημιές στην ηλεκτροδότηση από τις πυρκαγιές τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής κάηκαν αρκετοί υποσταθμοί, περισσότερες από 120 κολώνες και αρκετά χιλιόμετρα καλώδιο καταστράφηκαν, που πρέπει να αποκατασταθούν πλήρως για να μπορεί να λειτουργήσει το δίκτυο. Στα Μέγαρα η ζημιά ήταν πολύ μικρότερη και σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί, εκτίμησε ο κ. Μανιάτης.

Ερωτηθείς πώς προχωρά η υπογειοποίηση των καλωδίων, ο πρόεδρος εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, σημείωσε πως κάθε φορά που δημιουργείται ένα καινούριο δίκτυο, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια για υπογειοποίηση καλωδίων ανάλογα πάντα και με τους πόρους του ΕΣΠΑ. «Θεωρώ ότι έχει προχωρήσει αρκετά και νομίζω ότι στην επόμενη δεκαετία σε ένα μεγάλο ποσοστό το δίκτυο της Αττικής θα είναι σε υπογειοποίηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος