Κ.Λαμπρόπουλος: «Δεν υπάρχει κάποιος φόβος από τη ρωσική κατοχή του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια»

Βαθύτατη είναι η ανησυχία στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) που έθεσε το Κέντρο Συμβάντων και Έκτακτης Ανάγκης σε «πλήρη λειτουργία 24/7» και ενημέρωσε πως μέχρι αυτή την ώρα το επίπεδο ραδιενέργειας παραμένει αμετάβλητο, στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Ο στρατηγικός αναλυτής, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ3, είπε ότι πρόκειται για μία κρίσιμη υποδομή που θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της Ρωσίας με την κυβέρνηση Ζελένσκι.

«Από τη ρωσική κατοχή του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια δεν υπάρχει κάποιος φόβος. Ο φόβος, που υπήρχε ήταν μη τυχόν είχε εκκληθεί ραδιενέργεια από τον αντιδραστήρια μετά από μία επιχείρηση. Δεν ξέρουμε, εικάζουμε ότι ήταν με ρωσικά πυρά, οι Ρώσοι λένε ότι ήταν Ουκρανοί. Όπως και να ‘χει, το θέμα είναι να μην πειράχτηκε ο αντιδραστήρας και να μην έχει εκκληθεί ραδιενέργεια. Από ‘κει και πέρα, όπως είδαμε και στην περίπτωση του Τσερνόμπιλ και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί φαντάζομαι ότι θα πράξουν τα δέοντα ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Λαμπρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος