Κ. Λαγουβάρδος: Σημαντικές βροχοπτώσεις σήμερα στην Κρήτη – Πώς θα κινηθεί το ψυχρό μέτωπο (χάρτης)

Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη σήμερα Τετάρτη 23/11, λόγω της διέλευσης ψυχρού μετώπου από την περιοχή του Αιγαίου και της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, ήδη βρέχει σε αρκετές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Χανίων, όπου, άλλωστε, αναμένονται και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα σε επίπεδο Κρήτης. Ωστόσο, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, τις επόμενες ώρες, ενώ το μέτωπο θα κινείται ανατολικότερα, θα επηρεάσει όλο το νησί, ιδίως τα νότια τμήματά του, αλλά, όπως είπε, προσοχή χρειάζεται και στα αστικά κέντρα στα βόρεια παράλια.

Το μέτωπο της κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, την σημαντική πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων και τους ισχυρούς νότιους ανέμους, θα διέλθει γρήγορα από το νησί και τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα μετακινηθεί ανατολικότερα.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής για το 24ωρο της Τετάρτης, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, όπως προαναφέρθηκε, να αναμένονται στο δυτικό τμήμα του νησιού.

Κ. Λαγουβάρδος: Σημαντικές βροχοπτώσεις σήμερα στην Κρήτη – Πώς θα κινηθεί το ψυχρό μέτωπο (χάρτης)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος