Κ. Κουτσογιάννη στο Πρώτο: Να ανακοινώνεται το ποσοστό των ανεμβολίαστων που βρίσκονται στα νοσοκομεία και των θυμάτων από covid-19 (audio)

«Η ανακοίνωση του ποσοστού των ανεμβολίαστων από όσους νοσηλεύονται, βρίσκονται σε ΜΕΘ ή χάνουν την ζωή τους, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη προς τον εμβολιασμό, θα υπενθυμίσει την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας που έχει ατονήσει στους πλήρως εμβολιασμένους, αλλά θα καταρρίψει και κάθε είδους παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση, όπως και ανησυχίας που έχει μερίδα πολιτών που δεν έχει εμβολιαστεί», υπογράμμισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τον Διονύση Χατζημιχάλη, η πρόεδρος ένωσης ασθενών Ελλάδας, Κατερίνα Κουτσογιάννη.

«Οι δικοί μας ασθενείς είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, και πολλοί από εμάς μπορεί να μην αντεπεξέλθουν αν κολλήσουν. Πολλοί ακόμα και εμβολιασμένοι παραμένουν ευάλωτοι, άνθρωποι ανοσοκατεσταλμένοι, μεταμοσχευμένοι, όπως υπάρχουν και κατηγορίες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, όπως και παιδιά με σοβαρά χρόνια νοσήματα, γι’ αυτό μας απασχολεί πολύ το θέμα του τείχους ανοσίας στην κοινότητα, ενώ θεωρούμε ότι οι υγειονομικοί, οι άνθρωποι που μας περιθάλπουν πρέπει να είναι εμβολιασμένοι».

Η ένωση ασθενών Ελλάδας, καλεί το υπουργείο Υγείας, να αναφέρει τα  ποσοστά των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοινώνονται καθημερινά, καθώς, αυτά τα στοιχεία, όπως είπε η κ. Κουτσογιάννη, υπάρχουν αλλά ανακοινώνονται σποραδικά. «Αυτό θα πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση, όπως στην Αμερική, και το έχουμε αιτηθεί».

Σημείωσε πως στους χρόνια ασθενείς, οι αρνητές που έχουν παγιωμένη άποψη είναι σαφώς λίγοι, ενώ η πλειονότητα των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, έχουν ανησυχία ως προς την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες των εμβολίων.

«Επομένως, έχοντας τα νούμερα που θα είναι συγκεκριμένα και θα δείχνουν πόσοι άνθρωποι από αυτούς που μπαίνουν στα νοσοκομεία, από αυτούς που έχουν ανάγκη για νοσηλεία, που έχουν ανάγκη για διασωλήνωση ακόμα και από τους θανάτους, είναι ανεμβολίαστοι, αυτό θα δείξει ξεκάθαρα την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».

«Οι ασθενείς ξέρουμε ξεκάθαρα ότι τα φάρμακα έχουν παρενέργειες κα αυτό το έχουμε στην καθημερινότητά μας, φάρμακα που έχουν σώσει ζωές, που έχουν παρατείνει το προσδόκιμο ζωής, υπάρχει περίπτωση σε κάποιους ανθρώπους να έχουν παρενέργειες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το φάρμακο, το εμβόλιο, δεν είναι απαραίτητο, δεν έχει σώσει ζωές και αυτό πρέπει επιτέλους να αποτυπωθεί σε νούμερα», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ένωσης ασθενών Ελλάδας.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό, πεθαίνουν άνθρωποι ακόμα, επομένως είναι άδικο, ένα όπλο που έχουμε στην διάθεσή μας, να μένει ανεκμετάλλευτο».  Υπογράμμισε τέλος, πως τα νοσοκομεία έχουν μια δυνατότητα, την οποία εάν την υπερβούν, πολλοί από τους χρόνια ασθενείς, δεν έχουμε, την δυνατότητα να πλησιάσουμε τα νοσοκομεία, γίνονται αναβολές επεμβάσεων, αλλά κυρίως είναι θέμα αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος