Σε κλοιό κακοκαιρίας είναι η χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας και με αφορμή αυτό το γεγονός μίλησε στο ΕΡΤnews Radio 105,8 και στην εκπομπή «Σεμνά και Ταπεινά» με τον Γιώργο Κακούση, o Κώστας Κατσαφάδος, Yφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ. Κατσαφάδος αρχικά, υπογράμμισε “Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική. Όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή, ούτως ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τυχόν προβλήματα τα οποία θα δημιουργήσει αυτή η κακοκαιρία. Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά“.
“Όλα τα 112 τα οποία βγαίνουν και τα οποία έχουν να κάνουν με πλημμυρικά φαινόμενα είναι κάτω από τις οδηγίες των μετεωρολόγων. Οπότε τα 112 τα οποία βγαίνουν, είναι από τους επιστήμονες, από τους ειδικούς οι οποίοι αυτοί μας παραθέτουν τα στοιχεία και ζητάνε να βγάλουμε προειδοποιητικά μηνύματα ούτως ώστε να ενημερώνουμε τους πολίτες για τυχόν καιρικές εξελίξεις οι οποίες θα υπάρξουν στην περιοχή τους“, επισήμανε στη συνέχεια της συνομιλίας τους.
Παράλληλα, τόνισε “Ανάλογα με ποιο αντικείμενο μιλάμε, κάποιες αρμοδιότητες τις έχει η Περιφέρεια και κάποιες αρμοδιότητες τις έχουν οι Δήμοι. Από κει και πέρα έχουν γίνει συντονιστικά όργανα, υπάρχουν σχέδια διαχείρισης κινδύνων και ο καθένας είναι υποχρεωμένος να κάνει αυτά τα οποία ορίζουν οι υποχρεώσεις του για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επάρκεια. Εγώ αυτό το οποίο θα ήθελα να τονίσω την προσοχή των ακροατών είναι ότι οφείλουμε και πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας βγαίνουν κατόπιν των υποδείξεων, όπως σας είπα, των αρμοδίων, των επιστημόνων και των ειδικών. Και αυτές οι υποδείξεις υπάρχουν ούτως ώστε να μας προφυλάσσουν όσο το δυνατόν περισσότερο από ενδεχόμενα καιρικά φαινόμενα, τα οποία μπορούν να πλήξουν την περιοχή μας. Άρα, είναι υποδείξεις οι οποίες σώζουν ζωές και προστατεύουν τις περιουσίες μας. Αυτό θα πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες κατά νου και θα πρέπει να τις ακολουθούμε όλοι με ευλάβεια“.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος