Κ. Καραγκούνης στο Πρώτο: Στο ποινικό σκέλος της Novartis βρισκόμαστε στα όρια παραγραφών (audio)

«Είναι ξεκάθαρο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε ασχοληθεί η προηγούμενη κυβέρνηση με το καθαρό σκάνδαλο Novartis, με τις αθέμιτες πρακτικές, με χρήματα που έχουν βρεθεί, με την ροή χρημάτων», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

Και συμπλήρωσε, «θυμάστε την κ. Ράικου που μίλησε για πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Ασχοληθήκαμε λοιπόν όλο το προηγούμενο διάστημα με τα πολιτικά πρόσωπα, η πλειονότητα των οποίων έχει ήδη αρχειοθετηθεί και με το πραγματικό σκάνδαλο, όπου υπήρχαν αθέμιτες πρακτικές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, δεν είχε ασχοληθεί κανείς. Ακούω την αντιπολίτευση τώρα να σηκώνει έναν ντόρο γύρω από το ζήτημα αυτό, αλλά δυστυχώς όλα τα προηγούμενα χρόνια, όλο αυτό είχε μείνει στην άκρη με κίνδυνο τουλάχιστον στο ποινικό σκέλος να υπάρχουν ζητήματα παραγραφών ή να βρισκόμαστε στα όρια παραγραφών», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτή της ΝΔ.

Δεν έχει αλλάξει κάτι από την πορεία που έχει πάρει η υπόθεση από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους μετά από δική μας παρότρυνση, μας έθεσε υπόψη το ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από δω και πέρα όσο αφορά το ελληνικό δημόσιο και  την κατοχύρωση των δικαιωμάτων, σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.

«Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε δώσει πολύ συγκεκριμένες οδηγίες που ακολουθεί η κυβέρνηση μετά από δικό μας αίτημα, το ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουμε για να διεκδικήσουμε αξιώσεις εναντίον της Novartis. Άσκηση αγωγής κατά της εταιρείας για προσβολή της προσωπικότητας, άσκηση αγωγής για τις υλικές ζημιές του δημοσίου ή άλλων φορέων και νομικών προσώπων, μετά από προσδιορισμό της αξίας και τους ύψους των αγωγών αυτών. Αυτή την στιγμή όπως ενημέρωσε και ο Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρας μετά από σχετική ερώτηση, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την διαδικασία και έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, προκειμένου να έρθουν αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση, για να προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο στα βήματα που έχει νομικά καθορίσει το νομικό συμβούλιο του κράτους».

Ο κ. Καραγκούνης ξεκαθάρισε ότι στο ζήτημα των αστικών αξιώσεων δεν υπάρχει θέμα παραγραφών, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το σκέλος. «Είναι ξεκάθαρο ότι μια υπόθεση που μας ταλάνισε τα πολλά τελευταία χρόνια, με ψόγο που ετέθη εναντίον πολιτικών, πρωθυπουργών, υπουργών, δυστυχώς επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον εκεί. Με το πραγματικό σκάνδαλο δεν ασχολήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση επαρκώς», είπε καταλήγοντας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος