Κ. Γιαννόπουλος στο Πρώτο: Έχουν μόνο 2 κοινωνικούς λειτουργούς στην Πάτρα – Τι έγινε με την αναφορά του 2014 για κακοποίηση της Τζωρτζίνας (audio)

Την υποστελέχωση των υπηρεσιών Πρόνοιας των Δήμων επισημαίνει ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, αναφορικά με την σοκαριστική υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, υπενθυμίζοντας ανώνυμη αναφορά που είχε γίνει το 2014, όταν η άτυχη Τζωρτζίνα ήταν τότε 9 μηνών.

«Στις 22 Αυγούστου του 2014 έφτασε λοιπόν σε εμάς μια ανώνυμη αναφορά που έλεγε ότι το ζευγάρι και ειδικότερα η μητέρα, χτυπούν – κακοποιούν την 9 μηνών τότε μικρή. Στείλαμε την ίδια ημέρα την αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών με την ένδειξη “επείγον”, τόνισε διευκρινίζοντας ότι «δεν μας δίνει λογαριασμός ο εισαγγελέας για το τι κάνει μετά, ούτε μας ενημερώνει για την έκβαση των ερευνών».

«Από εκεί και πέρα, η Εισαγγελία πρέπει να δώσει εντολή στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ή στην αστυνομία εάν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, προκειμένου να εξακριβώσουν τι ισχύει. Από δημοσιογράφο – και όχι επισήμως από την εισαγγελία – μάθαμε ότι τελικά προχώρησε αυτή η διαδικασία και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό. Πήγανε από την πρόνοια και είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μάλιστα έγινε και προγραμματισμένη επίσκεψη», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο οι άνθρωποι της Πρόνοιας μετέβησαν στο σπίτι της άτυχης μικρής, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού και όχι αιφνιδιαστικά, ο κ. Γιαννόπουλος αντέτεινε ότι στις κοινωνικές υπηρεσίες των μεγάλων πόλεων, ακόμα και στην Αθήνα, υπάρχουν μόνο 2 κοινωνικοί λειτουργοί να καλύψουν τις ανάγκες όλης της περιοχής. «Οι άνθρωποι δεν φτάνουν. 2 κοινωνικοί λειτουργοί στην Αθήνα», ανέφερε.

«Ήρθε σε εμάς η ανώνυμη αναφορά,  στην στείλαμε στην Εισαγγελία,  πήγε η πρόνοια και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα βρήκε όλα εντάξει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπαίνει στο μικροσκόπιο μια οικογένεια, πρέπει να παρακολουθείται για να δουν αν τα πράγματα είναι έτσι ή δεν είναι. Ωστόσο, αυτό δεν γίνεται γιατί δεν είναι στελεχωμένες οι υπηρεσίες, δεν προλαβαίνουν οι άνθρωποι. Είναι αδύνατον, κάθε φορά λέμε τα ίδια», είπε χαρακτηριστικά.

«Και να έρχεται η ίδια υφυπουργός που είναι αρμόδια για την Πρόνοια και να κατηγορεί την κοινωνική υπηρεσία ενός δήμου ή τους εισαγγελείς που δεν έκαναν τη δουλειά τους και αυτοί πάλι δέχονται τεράστια πίεση», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος. «Το θεσμικό κενό δεν το λέμε, ρίχνουμε τα βάρη στην κοινωνική υπηρεσία κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους δίνουν μάχες. Τα βάρη πρέπει να πέσουν διαχρονικά στο πολιτικό σύστημα. Δεν έχουν δείξει το ενδιαφέρον που απαιτείται στην Πρόνοια», υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος