K. Φραγκογιάννης στο Πρώτο: Η επένδυση στην Αστυπάλαια έχει κατακτήσει τον κόσμο (audio)

«Η Ελλάδα έχει ήδη εγκατασταθεί στο μυαλό των επενδυτών, ως δυνητικός επενδυτικός προορισμός. Στο επόμενο εξάμηνο θα ζήσουμε μια άνοιξη επενδυτικού χαρακτήρα. Τολμούμε να κάνουμε πρωτοποριακά υψηλής τεχνολογίας προγράμματα».

Αυτό τόνισε, με αφορμή την επένδυση στην Αστυπάλαια, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα.

Όπως είπε, η φήμη στο νησί θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας προστιθέμενης αξίας για όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα όλοι να βγουν κερδισμένοι. «Η Ελλάδα εγκαθιστά το όνομά της στη λίστα των χωρών που τολμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα», υπογράμμισε.

«Η επένδυση στην Αστυπάλαια έχει κατακτήσει τον κόσμο, έχει γίνει γνωστή από την Αυστραλία έως την Αμερική. Υπάρχουν οικογένειες που μας στέλνουν επιστολές καθώς θέλουν να μετακομίσουν στην Αστυπάλαια», τόνισε. Όπως είπε, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με καινοτόμες λύσεις υψηλής τεχνολογίας. «Πηγαίνουμε σε ένα νησί το οποίο είναι αποκομμένο από το ενεργειακό δίκτυο της χώρας και καίει το πανάκριβο πετρέλαιο, μολύνοντας το περιβάλλον, για να έχει ηλεκτρική ενέργεια, και βάζουμε ένα υβριδικό σύστημα. Το κάνουμε πράσινο. Παράλληλα, δίνουμε τα μεγαλύτερα- πιθανότατα στον κόσμο- κίνητρα προκειμένου να αντικατασταθούν τα συμβατικά αυτοκίνητα με ηλεκτρικά», υπογράμμισε.

Παράλληλα, γίνονται πρωτοποριακές αλλαγές στο σύστημα συγκοινωνίας του νησιού. «Είναι πρωτοποριακό, καινούργιο σύστημα, το οποίο έχει εγκαταστήσει μια εκπληκτική φήμη για τη χώρα μας, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε, σημειώνοντας ότι δυο πανεπιστήμια θα παρακολουθούν την εξέλιξη του προγράμματος, το οποίο θα κρατήσει περίπου 5 χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος