Ήττα Σούνακ στη Βουλή των Λόρδων για το νομοσχέδιο Ρουάντα

Η κυβέρνηση ηττήθηκε για ακόμη μία φορά στη Βουλή των Λόρδων στη συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη Ρουάντα, καθώς τα μέλη της ψήφισαν υπέρ αποδοχής τροπολογίας του νομοσχεδίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η νομιμότητα του.

Η τροπολογία 2, η οποία υποστηρίχθηκε τη Δευτέρα από 274 μέλη της Άνω Βουλής έναντι 172, αναφέρει: “Αυτή η τροπολογία επιδιώκει να διασφαλίσει ότι ο εν προκειμένω νόμος είναι πλήρως συμβατός με το κράτος δικαίου, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές και το εθνικό δίκαιο”.

Το σημερινό αποτέλεσμα κινητοποιεί το λεγόμενο “πινγκ πονγκ” μεταξύ της Βουλής των Λόρδων και των Κοινοτήτων όταν το νομοσχέδιο επιστρέψει για ψήφιση από τους βουλευτές. Ωστόσο, είναι απίθανο οι Λόρδοι να μπορέσουν να ακυρώσουν το σχέδιο εντελώς, καθώς αυτό το μπρος-πίσω μπορεί να συμβεί μόνο τρεις φορές πριν η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να επικαλεστεί τον νόμο του Κοινοβουλίου και να παρακάμψει την Άνω Βουλή.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών των Τόρις Λόρδος Κλαρκ,, δήλωσε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο είναι “πιθανό” να “χτυπήσει” ξανά τη ναυαρχίδα της πολιτικής απέλασης του Ρίσι Σουνάκ. Να θυμίσουμε ότι το Ανώτερο Δικαστήριο είχε κρίνει παράνομο το νομοσχέδιο οπότε η κυβέρνηση το τροποποίησε για να ξεπεράσει την απαγόρευση.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος