Ιθάκη: Τέλος στην “Οδύσσεια” των διακομιδών – Έφτασε το πλωτό ασθενοφόρο (video)

Το πρώτο πλωτό, πλήρως εξοπλισμένο, ασθενοφόρο για το νότιο Ιόνιο, το δεύτερο συνολικά που εντάχθηκε στο στόλο του Λιμενικού Σώματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι πλέον ελλιμενισμένο στην Ιθάκη, δίνοντας λύση στο χρόνιο ζήτημα της διακομιδής ασθενών ή τραυματιών από το νησί.

Όπως επεσήμανε ο Έπαρχος Ιθάκης, Θ. Λιβιτσάνης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6», «μέχρι τώρα τα περιστατικά αντιμετωπίζονταν με ιδιωτικά μέσα, με θαλάσσια ταξί, με μιρκότερο σκάφος του Λιμενικού αλλά πολύ πιο πρόχειρα και πολύ πιο επικίνδυνα για τον ασθενή ή για τον τραυματία».

Ο κ. Λιβιτσάνης πρόσθεσε πως «από εδώ οι ασθενείς πηγαίνουν στην Κεφαλονιά, αλλά το σκάφος έχει δυνατότητα 40 – 45 μίλια, μπορεί να πάει και Πάτρα αν χρειαστεί. Είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή γιατί υπάρχει μια σχετική απομόνωση».
Μέχρι τώρα τις διακομιδές έκαναν ιδιωτικά σκάφη τα οποία καλούσε το ΕΚΑΒ και πληρώνονταν αδρά. Το σκάφος είναι πλήρως εξοπλισμένο καθώς διαθέτει σύγχρονο ιατρικό – υγειονομικό εξοπλισμό όπως φορείο, κάθισμα διακομιδής ασθενούς, σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, συσκευή ανάνηψης-τεχνητού αερισμού ασθενούς, απινιδωτή, φορητό αναπνευστήρα, συλλογή χειρουργικών εργαλείων, βαλίτσα πρώτων βοηθειών κλπ.

Ο Έπαρχος Ιθάκης τόνισε πως στο νησί υπάρχει κέντρο Υγείας, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση γενικά, αλλά δεν μπορεί να καλύψει πολυτραυματίες ή εμφράγματα. «Αυτό το σκάφος είναι ότι έπρεπε για το νησί, για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών» κατέληξε.

Η τελετή παράδοσης έγινε την Παρασκευή παρουσία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Θεόδωρου Κλιάρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος