Ιταλία: Τραυματίες στη Σικελία από το νέο σεισμό 4,8 Ρίχτερ (video)

Οι ιταλικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, μετά τη σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών που σημειώθηκε τη νύχτα στην περιοχή της Κατάνης, στη Σικελία, κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον δέκα άνθρωποι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν αποκλείεται να σημειωθειούν και νέες δονήσεις, οι οποίες συνδέονται με τη δραστηριότητα της Αίτνας.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.19 τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα, 04:19 ώρα Ελλάδας), στην περιοχή βόρεια της Κατάνια. Πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τρομαγμένοι τα σπίτια τους και πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα, κάποια παλιά κτίρια υπέστησαν ζημιές στις πόλεις Σάντα Βενερίνα και Ζαφεράνα Ετνέα, εξαιτίας της τελευταίας από μια σειρά σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στην Αίτνα τη Δευτέρα.

Συνολικά, υπέστησαν ζημιές δεκαπέντε ιδιωτικές κατοικίες και τέσσερις εκκλησίες. Δέκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από των πρώτων βοηθειών και άλλοι 18 μετέβησαν σε κέντρα παροχής ιατρικής φροντίδας με δικά τους μέσα. Κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, πρόκειται να επισκεφθεί την Πέμπτη την ευρύτερη περιοχή της Κατάνης, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι ευχαρίστησε, μέσω διαδικτύου, τους πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν από την περασμένη νύχτα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος