Ιταλία: Περνά στην Γ΄ φάση άρσης των περιορισμών-Επανεκκίνηση της οικονομίας-Στοίχημα η επόμενη μέρα

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε το άνοιγμα επιπλέον δραστηριοτήτων στην Ιταλία και τη μετάβαση στην τρίτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Έτσι από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ανοίγουν θέατρα και σινεμά, πάντοτε με αυστηρή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των θεατών και με περιορισμένο αριθμό τους. Συγκεκριμένα, σε κλειστές αίθουσες θα μπορούν να παρευρίσκονται έως 200 άτομα, ενώ στους ανοικτούς χώρους θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται έως 1000 άτομα. Επιπλέον επιτρέπεται η διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων με την προϋπόθεση ότι οι θεατές θα φροντίσουν για την κράτηση των εισιτηρίων, ώστε ο διοργανωτής της έκθεσης ή εκδήλωσης να οργανώσει αναλόγως την απόσταση των καθισμάτων και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το πρόχειρο του διατάγματος που είχε κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες ανέφερε περισσότερα ανοίγματα. Τελικά όμως στην Κυβέρνηση επικράτησε επιφυλακτικότητα ειδικά ως προς της δραστηριότητες που προϋποθέτουν στενή σωματική επαφή. Για παράδειγμα, ντίσκο και κλαμπ θα ανοίξουν από τις 14 Ιουλίου. Σημειωτέων, κατά την διάρκεια της χορευτικής δραστηριότητας θα επιβληθεί απόσταση έως και 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων. Επίσης θα καθυστερήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες όπως το ποδόσφαιρο 5Χ5, το μπιτς βόλεϊ και το μπάσκετ.

Επίσης σημαντική είναι η ανακοίνωση πως από την 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι ακροάσεις στα δικαστήρια, ώστε η Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της, όπως υπογράμμισε και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τα πολυπόθητα ανοίγματα είναι αναγκαία στο πλαίσιο επανεκκίνησης της οικονομίας και της πολυπόθητης αίσθησης κανονικότητας που τόσο αναζητείται από τους Ιταλούς.

Η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κόντε δείχνει να δίνει μεγάλη σημασία στην επόμενη μέρα της Ιταλίας. ‘Όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος σε συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera, η Κυβέρνηση μελετά την αναγέννηση της χώρας, με έμφαση σε μεγάλα σχέδια όπως ένα ευρύ ενιαίο δίκτυο οπτικής ίνας, πληρωμές με ηλεκτρονικό και πλαστικό χρήμα, υιοθέτηση ψηφιακής τεχνολογίας από τις εταιρίες, απλοποίηση της γραφειοκρατίας και δημιουργία δικτύου Υψηλής Σιδηροδρομικής Ταχύτητας στο Νότο της Ιταλίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος