Ιστορίες αντιεμβολιαστικής “τρέλας”στο Πρώτο: Γιατρός πεθαίνει, αρνούμενος νοσηλεία -Διαζύγιο ζητά γυναίκα γιατί ο σύζυγος εμβολίασε το παιδί τους (audio)

«Μίλησα μαζί του την Κυριακή το βράδυ, και τον άκουσα να μου μιλάει ασθμαίνοντας, μου είπε ότι έχει κανονίσει να πάει την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο και του λέω επί λέξει, Θανάση έτσι όπως σε ακούω, δεν προλαβαίνεις να πας στο νοσοκομείο, πάρε ένα ασθενοφόρο, ένα αυτοκίνητο και πήγαινε τώρα. Έχω κανονίσει να πάω αύριο το πρωί στον Ευαγγελισμό, μου είπε και δεν πρόλαβε. Κάλεσε η γυναίκα του το ασθενοφόρο και εκείνη την ώρα έπαθε ανακοπή. Προσπάθησαν οι διασώστες να τον επαναφέρουν και δεν τα κατάφεραν. Πέθανε στο σπίτι του».

Συγκλονίζει ο επιστήθιος φίλος του γιατρού στο Λουτράκι που κατέληξε εχθές από επιπλοκές του κορονοϊού, αρνηθείς να εισαχθεί στο νοσοκομείο μέχρι την έσχατη στιγμή. «Ο ιατρικός κόσμος και ειδικά του Λουτρακίου είναι πραγματικά συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του Θανάση. Είναι κάτι το οποίο δεν το περίμενε κανείς» είπε προσπαθώντας με κόπο να συγκρατήσει τον πόνο του για τον χαμό του επί 30ετίας φίλου και συναδέλφου του, ο Παναγιώτης Φίλης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα. Αποκάλυψε πως τον είχε παρακαλέσει από τον Σεπτέμβριο, λόγω και της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς να εμβολιαστεί, ωστόσο δεν μπορούσε να τον πείσει. «Δεν ξέρω γιατί δεν το είχε κάνει. Μου είπε και το έχω στα αυτιά μου, “δεν τους πιστεύω”. Επειδή ο Θανάσης ήταν και άνθρωπος της εκκλησίας, θα ήθελα να μεταφέρω τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη που είπε ότι είναι τελείως παράλογο και άδικο να αρνούνται κάποιοι να κάνουν το εμβόλιο, δεν υπάρχει καμία εύλογη δικαιολογία και κάνει έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως για να αποφύγουν σοβαρούς κινδύνους που οδηγούν στο θάνατο».

Τα κιλά του ήταν πάνω από το φυσιολογικό, ήταν κάποιας ηλικίας, έπρεπε να έχει εμβολιαστεί από τους πρώτους, συμπλήρωσε ο κ. Φίλης για τον φίλο του, σημειώνοντας πως νοσηλεύεται και η κόρη του άτυχου γιατρού, σε νοσοκομείο των Αθηνών, ανεμβολίαστη και η ίδια και γιατρός. «Μιλώντας με τον γιο του μου είπε ότι αν μπει κάτι στο μυαλό του πατέρα του δεν του το βγάζεις με τίποτα, Ήταν ένας εξαίρετος γιατρός, ήταν φίλος μου, ένας εξαίρετος άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης. «Πιστεύω ότι γινόμαστε γιατροί για να σώσουμε τον άνθρωπο. Σηκώνουμε τα μανίκια για να κάνουμε το εμβόλιο και στο ένα και στο άλλο χέρι και μπαίνουμε στην μάχη για να σώσουμε τον συνάνθρωπό μας αδιαφορώντας αν πάθουμε κάτι. Ο γιατρός γι’ αυτό γίνεται. Από την στιγμή που δεν εμβολιάζεσαι, κλείνεις το ιατρείο δεν προσφέρεις στον συνάνθρωπο. Οπότε ποια η προσφορά στον άνθρωπο;», αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης.

Στην ίδια εκπομπή, σε σύνδεση με τις Σέρρες αυτή την φορά, στον Θάνο Σιαφάκα, μίλησε ο δικηγόρος ανεμβολίαστης γυναίκας που ζητά διαζύγιο καθώς ο εμβολιασμένος σύζυγός της πήγε να εμβολιάσει το 13χρονο παιδί τους, χωρίς την συναίνεσή της.

«Εδώ και καιρό υπάρχει μια αντιπαλότητα, στο ζευγάρι ο ένας είναι εμβολιασμένος, η σύζυγος είναι κατά του εμβολιασμού, όχι με την έννοια του αρνητή, έχω κάνει συζήτηση μαζί της, όμως για το παιδί έχει περισσότερο φόβο για το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ηλικία του» τόνισε ο δικηγόρος της, Γιάννης Γιάντσιος.

«Φτάσαμε σε ακραία περίπτωση, να μου ζητήσει να αντιδράσει δικαστικά γιατί το έκανε αυτό ο σύζυγος. Την απέτρεψα από κάτι τέτοιο γιατί και οι δύο έχουν την γονική μέριμνα. Με ρώτησε τι να κάνει, γιατί έχει και ένα μικρότερο παιδί, για να μην το εμβολιάσει και της πρότεινα να κάνει ένα εξώδικο. Η κατάσταση έγινε χειρότερη και μου είπε να ζητήσουμε συναινετικό διαζύγιο. Εγώ δεν το προχωρώ, ζητάω να τα βρουν, αλλά είναι ανένδοτη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάντσιος.

Μάλιστα ανέφερε και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, μία με μητέρα που θέλει να εμβολιάσει τα παιδιά της και ο σύζυγος την απειλεί, άλλοι που είναι χωρισμένοι και βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το ίδιο ζήτημα. «Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το πράγμα έχει μεγάλη διάσταση, έχει διχάσει τον πυρήνα της οικογένειας. Αυτό με συγκλόνισε» κατέληξε ο κ. Γιάντσιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος