ΙΣΘ: Προειδοποιεί για το κύμα φυγής των νέων γιατρών στο εξωτερικό

Η Ελένη Ιορδανίδου έφυγε στην Αγγλία, καθώς η λίστα αναμονής για να ξεκινήσει την ειδικότητά της, ήταν 6 χρόνια. Ένας από τους κυριότερους λόγους που φεύγουν είναι οι λίστες αναμονής για ειδικότητα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης προειδοποιεί για το κύμα φυγής των νέων γιατρών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, 20.000 γιατροί ζουν και εργάζονται εκτός Ελλάδας.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου, αντί να εκπαιδευτούν τα τρία τελευταία χρόνια έβαλαν πλάτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να βοηθήσουν την κοινωνία.

Οι συνθήκες, όπως λένε οι ειδικευόμενοι, τους αναγκάζουν να προετοιμάζονται, συλλέγοντας πτυχία ώστε με την πρώτη ευκαιρία να μεταναστεύσουν.

Οι ειδικευόμενοι ζητούν από την πολιτεία να  ανασυγκροτήσει εκ βάθρων το σύστημα εκπαίδευσης των νέων γιατρών, ξεκινώντας από τον τρόπο εισαγωγής τους στην ειδικότητα, την ενιαία εκπαίδευση όλων, με σύστημα rotation σε νοσοκομεία, όπως γίνεται στο εξωτερικό αλλά και το αναχρονιστικό σύστημα εξετάσεων, όπου, σε λίγες ώρες, κρίνεται η επάρκεια στη γνώση ετών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος