Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Array

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, αναγόρευσε την κ. Αγγελοπούλου  σε επίτιμη Πρόεδρό του. Πρόκειται για το πρώτο πρόσωπο που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο από την σύσταση του συνδέσμου το 1965. Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη αναφέρθηκε στην σημαντική συνεισφορά της Ισραηλιτικής κοινότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και στην σημασία ολοκλήρωσης του μουσείου ολοκαυτώματος στον Παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό.

Μεγάλο είναι τοο ενδιαφέρον πολιτών από το Ισραήλ να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, η οποία, όπως αναφέρει, η Ισραηλιτική κοινότητα αποτελεί γενέτειρα τους.

Εκδηλώσεις σαν την σημερινή συνδέουν το χθες με το σήμερα και το σήμερα με το αύριο αναφέρει στο μήνυμά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας  – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ ο πρέσβης του Ισραήλ έκανε εκτενή αναφορά στην μακραίωνη φιλία των δύο λαών, η οποία μέχρι και σήμερα συνεχίζεται με κοινές αξίες την ελευθερία και την Δημοκρατία. Έντονο  είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον επιχειρηματιών από το Ισραήλ, γεγονός που καταδεικνύει τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αναφέρει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η κ. Αγγελοπούλου υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών και ξεναγήθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος