Iσραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις στον νότιο Λίβανο σε απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σήμερα το απόγευμα από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να απαντά με πυρά πυροβολικού, τρίτη μέρα ανταλλαγής πυρών στη μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου, ενώ μαίνεται ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι «ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από πεδιάδα στον νότιο Λίβανο προς τη Γαλιλαία» στο βόρειο Ισραήλ.

«Σε απάντηση στα πυρά που ερρίφθησαν από το λιβανέζικο έδαφος προς το ισραηλινό έδαφος, Ισραηλινοί στρατιώτες απαντούν αυτή τη στιγμή με πυρά πυροβολικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός. Τόνισε ότι περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, εκ των οποίων οι τέσσερις αναχαιτίστηκαν και οι 10 έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας τόνισε στο Reuters ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), στρατεύματα της οποίας είναι αναπτυγμένα στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε ότι «εντόπισε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη νότια Τύρο» περίπου στις 17:30 το απόγευμα.

«Παραμένουμε σε επαφή με τις αρχές και στις δύο πλευρές της Γαλάζιας Γραμμής (που ορίζει τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών) για να εκτονωθεί αυτή η πολύ επικίνδυνη κατάσταση», πρόσθεσαν οι κυανόκρανοι, ζητώντας «αυτοσυγκράτηση αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος