Ισραήλ: Στην Ουάσιγκτον κορυφαίοι υπουργοί  της κυβέρνησης για τη συνέχιση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Αμερικανού Προέδρου, αποφάσισε να στείλει στην Ουάσιγκτον τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ  και τον επικεφαλής του Ισραηλινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι για να συζητήσουν τη συνέχιση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου διευκρινίζεται ότι «προς το συμφέρον της συνέχισης των μαχών και κατόπιν αιτήματος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου θα στείλει τον Υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι στην Ηνωμένες Πολιτείες.”

Η δήλωση ανέφερε ότι «ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού θα συνοδεύσει την αντιπροσωπεία» στην Ουάσιγκτον. Στην ίδια δήλωση τονίζεται ότι «ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι είναι αποφασισμένος να εργαστεί στη Ράφα για την πλήρη εξάλειψη των υπόλοιπων ταξιαρχιών της Χαμάς, παρέχοντας παράλληλα ανθρωπιστικές λύσεις στον άμαχο πληθυσμό».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισραηλινού καναλιού 12,  ο Νετανιάχου εμπόδισε δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένη συνάντηση με τη Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Υποθέσεις Εγγύς Ανατολής, Barbara Leaf, η οποία επισκέπτεται τη χώρα. εν μέσω αντιθέσεων μεταξύ Τελ Αβίβ και Ουάσιγκτον για τη μέθοδο διαχείρισης του πολέμου στη Γάζα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας Shin Bet, Ronen Bar, και ο επικεφαλής του τμήματος στρατιωτικών πληροφοριών, Aharon Haliva, προχώρησαν στην ακύρωση των προγραμματισμένων συναντήσεων τους με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, λόγω της κλιμακούμενης διαφοροποίησης μεταξύ των δύο πλευρών, που είναι εμφανής το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος