Ισραήλ: Αγνοείται κολυμβητής μετά από επίθεση καρχαρία

Η ισραηλινή αστυνομία αναζητεί έναν άνδρα, ο οποίος αγνοείται έπειτα από φερόμενη επίθεση καρχαρία την προηγούμενη ημέρα ανοικτά των ακτών της Χαντέρα, στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Καμία επίθεση καρχαρία δεν έχει αναφερθεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

«Η αστυνομία αναπτύχθηκε κατά μήκος της παραλίας και οι έρευνες έχουν επεκταθεί», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση την επομένη της εξαφάνισης του κολυμβητή σε αυτά τα νερά της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Χθες 21 Απριλίου δύο οργανώσεις διάσωσης, η Magen David Adom και η Zaka, δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση ενός άνδρα ανοικτά της Χαντέρα, με αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν ότι δέχθηκε επίθεση καρχαρία.

Ισραηλινά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν βίντεο που δείχνουν καρχαρίες να κολυμπούν τις τελευταίες ημέρες εν μέσω λουομένων, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Ένα άλλο βίντεο μοιάζει να δείχνει επίθεση σε έναν κολυμβητή, η οποία προκαλεί πίδακες νερού.

Η κολύμβηση απαγορεύθηκε από χθες το απόγευμα σε αυτό το τμήμα της ακτής, ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα.

Δεκάδες καρχαρίες είχαν ήδη παρατηρηθεί, κυρίως αυτήν την περίοδο του έτους, κοντά στη Χαντέρα, όπου βρίσκεται ένας ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός.

Ο σταθμός χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό για την ψύξη των στροβίλων του και ρίχνει κατόπιν αυτό το νερό, που έχει υπερθερμανθεί, πίσω στη θάλασσα, κάτι που προσελκύει μαυροπτέρυγους και σκουρόχρωμους καρχαρίες.

Αν και το μήκος τους μπορεί να είναι αρκετά μέτρα, αυτά τα είδη δεν είναι γενικά επιθετικά απέναντι στον άνθρωπο.

Η ισραηλινή αρχή φυσικών πάρκων και η ισραηλινή ένωση υποβρύχιων καταδύσεων απηύθυναν προειδοποιήσεις προς τους κολυμβητές, που προσελκύονται από την παρουσία αυτών των καρχαριοειδών, να μην προσεγγίζουν.

Ο εποχικός πληθυσμός των καρχαριών ανοικτά της Χαντέρα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, πιθανόν ως αποτέλεσμα της μεγέθυνσης του σταθμού και της εφαρμογής ενός νόμου που απαγορεύει την αλίευσή τους.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος