Ηράκλειο: Βρώσιμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού ετοιμάζουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Έτοιμοι να αναπτύξουν ένα βρώσιμο εμβόλιο κατά του SARS-Cov-2, είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Με ανακοίνωσή της η επιστημονική ομάδα του iGem Crete, επισημαίνει ότι αποφάσισε μετά από έρευνα και βλέποντας την χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά, να βοηθήσει αναπτύσσοντας ένα βρώσιμο εμβόλιο κατά του ιού.

Ηράκλειο: Βρώσιμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού ετοιμάζουν φοιτητές του Πανεπιστημίου ΚρήτηςΗ ομάδα συγκροτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με την υποστήριξη της Πρυτανείας και του συνολικού δυναμικού του Ιδρύματος και στόχο έχει να αναδείξει τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της συνθετικής βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδυάζει Βιολογία, Χημεία και Μηχανική.

Η ανακοίνωση της ομάδας είναι η ακόλουθη: “Ζώντας την εμπειρία της πανδημίας καθώς επίσης βλέποντας πως έχει αλλάξει ο SARS- CoV-2 την καθημερινότητά μας,  αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την παρούσα κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας, όταν διαβάσαμε πολλά άρθρα που έδειχναν τα χαμηλά ποσοστά στη διαθεσιμότητα των εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά, ξαφνιαστήκαμε αρκετά! Οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που πιθανόν θα βοηθήσει τις χώρες που δεν μπορούν να διαθέσουν εμβόλια στο άμεσο μέλλον. Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα βρώσιμο εμβόλιο ενάντια στον SARS-CoV-2”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος