Ηράκλειο: Θύμα διαδικτυακής απάτης επιχειρηματίας – Έκαναν “φτερά” 100.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του

«Φτερά» έκαναν πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ από τους λογαριασμούς Ηρακλειώτη επιχειρηματία, ο οποίος έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης από επιτήδειο, που εμφανίστηκε ως δήθεν πελάτης του.

Την απάτη κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ertnews, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, 24 Σεπτεμβρίου, ο καταγγέλων δέχθηκε από άγνωστο κλήση στο προσωπικό του τηλέφωνο. Υποδυόμενος πελάτη της επιχείρησης, τον ενημέρωσε ότι για υπηρεσίες που του παρείχε έπρεπε να καταβάλει 750 ευρώ. Και γι’ αυτό ζήτησε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, ώστε να του καταθέσει το υποτιθέμενο οφειλόμενο ποσό.

Τελικώς, ο άγνωστος κατάφερε να πείσει τον επιχειρηματία να του δώσει τους κωδικούς με τους οποίους απέκτησε πρόσβαση στα ebanking τόσο του προσωπικού του λογαριασμού όσο και της επιχείρησης. Συνολικά άρπαξε συνολικά 106.000 ευρώ.

Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου που ψάχνει να βρει άκρη στο κουβάρι αυτής της υπόθεσης και να φτάσει στα ίχνη του επιτήδειου και στο ποσό που εκλάπη, προκειμένου να επιστραφεί στον επιχειρηματία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος