Ηράκλειο: Συνελήφθη 70χρονος και αναζητείται 47χρονος για δύο χασισοφυτείες

Δύο νέες φυτείες με συνολικά 59 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν και εκρίζωσαν χθες οι αστυνομικοί σε διαφορετικά σημεία του νομού Ηρακλείου. Για την καλλιέργειά τους, συνελήφθη ένας 70χρονος με καταγωγή από τα Ζωνιανά, ενώ αναζητείται ένας 47χρονος.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία, που τα τελευταία 24ωρα, με τη συνδρομή ελικοπτέρου, «σαρώνει» περιοχές της Κρήτης για τον εντοπισμό χασισοφυτειών, είχε χθες νέα «σοδειά». Εντόπισε και εκρίζωσε μία φυτεία στην περιοχή του Κεραμουτσίου, στον δήμο Μαλεβιζίου, με 35 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, με ύψος έως 1 μέτρο. Κοντά στη φυτεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 25 φυσίγγια και μια ζυγαριά ακριβείας. Ως ιδιοκτήτης και καλλιεργητής της φυτείας συνελήφθη ένας 70χρονος από τα Ζωνιανά.

Παράλληλα, εντοπίστηκε μία μικρότερη φυτεία, με 24 δενδρύλλια κάνναβης, στην περιοχή του Αγίου Θωμά, στον δήμο Γόρτυνας. Για την καλλιέργειά της έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου, ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2 κυνηγετικά όπλα, 42 φυσίγγια και μικροποσότητα κάνναβης.
Στους χώρους των φυτειών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα καιπειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.
Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός 41 ετών, αδερφός του 47χρονου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τα τελευταία 24ωρα, στη διάρκεια ερευνών από αέρος και εδάφους, η ΕΛΑΣ εντόπισε σε περιοχές των Χανίων, του Ηρακλείου, αλλά και στον Μυλοπόταμο 18 φυτείες με σχεδόν 3.000 δενδρύλλια.

Η χθεσινή επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις επιχειρήσεις εξερεύνησης συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος