Ηράκλειο: Στους δρόμους οι αγρότες για το κόστος παραγωγής και τα εργατικά χέρια

Στους δρόμους βγάζουν τους αγρότες της Μεσαράς το κόστος παραγωγής και η έλλειψη εργατικών χεριών, που καθημερινά “δυναμιτίζουν” την προσπάθεια, που καταβάλλουν για την επιβίωση των αγροτικών τους εκμεταλλεύσεων και των οικογενειών τους.

Το ραντεβού των αγροτών του Τυμπακίου και της ευρύτερης περιοχής έχει δοθεί έξω από το δημαρχείο Φαιστού, στις Μοίρες, στις 11 αύριο το πρωί. Η απόφαση ελήφθη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανόλης Ορφανουδάκης, στη διάρκεια μαζικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Εκεί οι αγρότες εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των ίδιων και της περιοχής τους, που απειλείται, όπως εξήγησαν, αφενός από την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής, το οποίο καθιστά ασύμφορη την καλλιέργεια των πρώιμων κηπευτικών, και αφετέρου από την έλλειψη εργατικών χεριών.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της έλλειψης εργατικού δυναμικού πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα έκτακτη γενική συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, με αίτημα την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του θέματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος