Ηράκλειο: Στην τελική ευθεία για το προσυνέδριο της Ν.Δ. – Ποιοι υπουργοί θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό

Με θεματικούς πυλώνες τρεις βασικούς παραγωγικούς τομείς θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο Ηράκλειο, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το προσυνέδριο της Ν.Δ.

Το προσυνέδριο θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο και θα έχει θέμα “Τουρισμός, πρωτογενής τομέας και ναυτιλία”. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Βαγγέλης Καρκανάκης, οι αφίξεις είναι προγραμματισμένες για τις 9.30′ το πρωί και μισή ώρα αργότερα θα ακολουθήσει έναρξη των εργασιών με την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Το παρών στο προσυνέδριο θα δώσει κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη. Εφόσον διαγνωστεί αρνητικός στον κορονοϊό θα παραβρεθεί στο προσυνέδριο του Ηρακλείου και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Για την προετοιμασία του προσυνεδρίου αναμένεται να έρθουν αύριο στο Ηράκλειο οι γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής και Οργανωτικού Παύλος Μαρινάκης και Στέλιος Κονταδάκης καθώς και ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, οι οποίοι το πρωί θα έχουν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου, θα επισκεφθούν τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και το ΠΑΓΝΗ. Επίσης, το μεσημέρι θα μεταβούν στην Χερσόνησο, όπου θα έχουν επαφές με την δημοτική αρχή, τουριστικούς και ξενοδοχειακούς φορείς και το απόγευμα θα συμμετάσχουν σε διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενώ στις 7.30 θα επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς επιστρέφει, μετά την πρόσφατη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, αύριο στο νησί, προκειμένου να μεταβεί στο Λασίθι αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, όπου θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, από την πλευρά της, αναμένεται κατά την παραμονή της στο Ηράκλειο να υπογράψει δύο – τουλάχιστον – προγραμματικές συμβάσεις με το δήμο Ηρακλείου αναφορικά με την αποκατάσταση δύο ιστορικών κτιρίων, του Μεγάρου Κοθρή και της φάμπρικας Ανωγειανάκη, τα οποία σχεδιάζονται να λειτουργήσουν ως Δημοτική Πινακοθήκη και ως Μεσογειακό Μουσικό Κέντρο, αντιστοίχως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος