Ηράκλειο: Στη “μάχη” της πυρόσβεσης από αύριο οι 60 δασοκομάντος για Κρήτη και Αιγαίο

Στη “μάχη” της πυρόσβεσης είναι έτοιμοι να ριχτούν από αύριο, Σάββατο 11 Ιουνίου, οι 60 δασοκομάντος της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, της νέας υπηρεσίας που συγκροτήθηκε με έδρα το Ηράκλειο για να ενισχύσει τις υπάρχουσες πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού και να καλύψει επιχειρησιακά, όχι μόνο την Κρήτη, αλλά και τις περιοχές του βορείου και νοτίου Αιγαίου.

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευσή τους, που διήρκεσε ένα μήνα, ολοκληρώθηκε και σήμερα παρέλαβαν τις στολές και τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους. Από αύριο αναλαμβάνουν κανονικά καθήκοντα και τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για την κάλυψη των ενδεχόμενων αναγκών πυρόσβεσης, ιδίως ενόψει της θερινής περιόδου. Προς το παρόν, οι δασοκομάντος “στεγάζονται” στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό του Αερολιμένα Ηρακλείου. Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης στο χώρο μόνιμης στέγασής τους, στην πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης.

Ηράκλειο: Στη “μάχη” της πυρόσβεσης από αύριο οι 60 δασοκομάντος για Κρήτη και ΑιγαίοΙκανοποιημένος και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, καθώς εκτός από τη νέα μονάδα, οι υπηρεσίες της Κρήτης έχουν ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα δύο ελικόπτερα, ενώ στο νησί έχει φτάσει και ένα τρίτο, για την “ενεργοποίηση” του οποίου “τρέχουν” ήδη οι διαδικασίες. “Με την 3η ΕΜΟΔΕ και το νέο ελικόπτερο ενισχύονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Κρήτης, ενόψει της θερινής περιόδου. Με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, της αυτοδιοίκησης και των πολιτών, ελπίζουμε ότι φέτος θα έχουμε λιγότερα προβλήματα. Κάνω έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Αν γλιτώσουμε τις πυρκαγιές από αμέλεια, τότε θα έχουμε κερδίσει το 60% της “μάχης”” δήλωσε ο κ. Τσικαλάς.

Ηράκλειο: Στη “μάχη” της πυρόσβεσης από αύριο οι 60 δασοκομάντος για Κρήτη και Αιγαίο

Παράλληλα επεσήμανε τον αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς σήμερα, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν στο νησί και έχουν ανεβάσει στο επίπεδο τρία τον ημερήσιο δείκτη επικινδυνότητας στον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος