Ηράκλειο: Σε νέες περιπέτειες η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ μετά την παραίτηση γιατρού – Τι λέει η διοίκηση

Στην “κόψη του ξυραφιού” βρίσκεται για μία ακόμη φορά η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, της μοναδικής στο είδος της στην Κρήτη, αφού η διαρκής πίεση που υφίστανται οι γιατροί της, λόγω της έλλειψης προσωπικού, οδήγησαν στην απόφαση της παραίτησης έναν από τους δύο μόνιμα υπηρετούντες παιδοψυχιάτρους.

Η λειτουργία της κλινικής εδώ και καιρό συνεχίζεται χάρη στην αυταπάρνηση των δύο παιδοψυχιάτρων και όπως είναι γνωστό, οι λύσεις που δίδονται κατά καιρούς είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα. Αυτή την περίοδο, συνδράμει ώστε να παραμείνει ανοικτή η κλινική γιατρός από το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, ενώ στο παρελθόν είχε “επιστρατευθεί” προσωρινά και πάλι γιατρός από το νοσοκομείο Πεντέλης.

Η μη εύρεση μόνιμης και ουσιαστικής λύσης ήταν αυτή που οδήγησε, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, τον έναν από τους δύο γιατρούς στην απόφαση της παραίτησης. Ωστόσο, λειτουργώντας “πυροσβεστικά”, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, κάλεσε τον παραιτηθέντα γιατρό και του ζήτησε να ανακαλέσει, δηλώνοντάς του την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην άμεση επαναπροκήρυξη δύο θέσεων επιμελητών στην κλινική. Ο γιατρός φέρεται να δέχθηκε να παραμείνει στη θέση του τον Μάρτιο και τον Απρίλιο “και βλέπουμε”.

Όπως ο κ. Χαλκιαδάκης εξήγησε στην ΕΡΤ, πριν από μερικούς μήνες είχαν προκηρυχθεί δύο θέσεις επιμελητών Α’. Την μία εξ’ αυτών κατέλαβε ο ένας (επιμελητής Β’) από τους δύο ήδη υπηρετούντες παιδοψυχιάτρους στην κλινική και άρα, επί της ουσίας, η προκήρυξη ήταν άκαρπη. Δύο θέσεις θα προκηρυχθούν εκ νέου, αν και κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι η έκβαση αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική. Και αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των γιατρών της συγκεκριμένης – και όχι μόνο – ειδικότητας να στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ με τον παραιτηθέντα παιδοψυχίατρο, όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης στο ertnews, τού είπε χαρακτηριστικά: “βρείτε μου έναν παιδοψυχίατρο που να θέλει να έρθει και θα τον προσλάβω με οποιοδήποτε τρόπο”.

Σύμφωνα, πάντως, με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει δύο θέσεις ειδικευόμενων στην Παιδοψυχιατική Κλινική, που αναμένεται να καλυφθούν άμεσα και να στηρίξουν ουσιαστικά το ιατρικό έργο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος