Ηράκλειο: Νεκρός ο ένας από τους δύο του μονοκινητήριου που έπεσε στη θάλασσα – Αποκλειστικές πληροφορίες και εικόνες

Μονοκινητήριο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα, ανοιχτά της περιοχής του Κακού Όρους και βυθίστηκε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας εκ των δύο, ένας 68χρονος από την Ινδονησία. Ο έτερος επιβάτης, ο πιλότος, επίσης αλλοδαπός 26 ετών από τη Νότια Αφρική ανασύρθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Ο 68χρονος διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ertnews, ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης. Αναφορικά με τον 26χρονο, είπε πως η κατάσταση της υγείας του είναι γενικά καλή, χωρίς να φέρει εμφανή τραύματα, και πως υποβάλλεται σε σειρά προληπτικών εξετάσεων.

Πιθανή αιτία θανάτου του 68χρονου η ανακοπή, ωστόσο τα ακριβή αίτια θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews, ο 26χρονος επιζήσας φέρεται να είπε στον γιατρό του ΕΚΑΒ ότι ο 68χρονος τού ανέφερε πόνο στο στήθος.

Το χρονικό

Το μικρό αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με προορισμό την Αίγυπτο, εξέπεμψε mayday στις 9.55 το πρωί.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και έσπευσαν στο σημείο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας στην επιχείρηση διάσωσης των δύο επιβαινόντων, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Ηράκλειο: Νεκρός ο ένας από τους δύο του μονοκινητήριου που έπεσε στη θάλασσα – Αποκλειστικές πληροφορίες και εικόνεςΤο σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τους δύο επιβάτες έφτασε στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 34χρονο από τη Νότια Αφρική και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο δεύτερος, ένας 68χρονος από την Ινδονησία, τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν άνδρες του Λιμενικού και διασώστες του ΕΚΑΒ, πάνω στο σκάφος του λιμεναρχείου Ηρακλείου, να τον επαναφέρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews, ενώ ο 26χρονος πιλότος εντοπίστηκε άμεσα να κολυμπά, ο 68χρονος βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας από τους άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου να πλέει μπρούμυτα, χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως άρχισαν από τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας οι προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησής του, οι οποίες συνεχίστηκαν εν πλω, αλλά και στο Λιμάνι του Ηρακλείου από τον γιατρό του ΕΚΑΒ, χωρίς, δυστυχώς, αποτέλεσμα.

Ηράκλειο: Νεκρός ο ένας από τους δύο του μονοκινητήριου που έπεσε στη θάλασσα – Αποκλειστικές πληροφορίες και εικόνες

«Απογειώθηκε το πρωί και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά χιλιόμετρα ανοιχτά. Τον έναν τον είδα να κολυμπά είναι καλά είπε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας :

Το αεροσκάφος που έπεσε, με επιβάτες δύο αλλοδαπούς, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα, ήταν νηολογίου (Registration) Ινδονησίας, είχε προέλθει από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, επόμενος σταθμός του θα ήταν η Ουργκάντα της Αιγύπτου και τελικός προορισμός η Ινδονησία. Μαζί με το μονοκινητήριο που έπεσε απογειώθηκε ένα ακόμη ανάλογο αεροσκάφος, με το οποίο έκαναν μαζί το ταξίδι. Το δεύτερο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Φωτογραφίες από το σημείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος