Ηράκλειο: Προς παράταση η ταλαιπωρία των διερχόμενων από το δρόμο της Μεσαράς

Παράταση στην ταλαιπωρία οδηγών και διερχόμενων από το δρόμο της Μεσαράς, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει κλειστός τουλάχιστον ως το τέλος Ιουνίου.

Ήδη ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης με έγγραφό του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ζητεί να παραμείνει κλειστός ο δρόμος, όπως ισχύει σήμερα, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα του νέου δρόμου, όπου έχει σημειωθεί εκτεταμένη, σοβαρή καθίζηση, ισχύει ως τις 15 Μαΐου. Μέχρι τότε αναμένεται να εκδοθεί η νέα απόφαση από την Αστυνομική Διεύθυνση για την παράταση της απαγόρευσης.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε η πράξη ένταξης στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και αναμένεται η έγκριση διάθεσης της πίστωσης για τις απαιτούμενες μελέτες και για την εκτέλεση των έργων. Όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, από τον ΟΑΚ προβλέπονται παρεμβάσεις σε πέντε σημεία, συμπεριλαμβανομένου και του επίμαχου, όπου έχει παρατηρηθεί η επικίνδυνη καθίζηση.

Η έγκριση της διάθεσης της πίστωσης αναμένεται πιθανώς και εντός της εβδομάδας. Ακολουθούν η ανάθεση των μελετών και των έργων με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Συμβούλιο της Επικρατείας, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Οι διαδικασίες αυτές μπορούν να εκτρέψουν εκ νέου το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, από τον ΟΑΚ ζητείται να παραταθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως το τέλος Ιουνίου, με αποτέλεσμα, μέχρι τότε η διέλευση των οχημάτων από το Ηράκλειο προς τη Μεσαρά και αντιστρόφως να πρέπει να γίνεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου – Αγίας Γαλήνης, με την ταλαιπωρία των διερχόμενων να παρατείνεται όσο η αποκατάσταση των προβλημάτων στο νέο δρόμο καθυστερεί.

«Η ταλαιπωρία των πολιτών από την ολιγωρία και τις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί» τονίζει σε ανακοίνωση της η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη νέα παράταση στην αποπεράτωση των εργασιών στο δρόμο της Μεσαράς, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα για ποιο λόγο διακόπηκαν οι εργασίες το τελευταίο διάστημα, πότε επιτέλους θα φροντίσει για την επανεκκίνησή τους, αλλά και για το τελικό χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του έργου στους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος