Ηράκλειο: Παρουσία του Πρωθυπουργού οι υπογραφές για την κατασκευή του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ

Την ερχόμενη Κυριακή 23 Απριλίου υπογράφεται στο Ηράκλειο η σύμβαση για την κατασκευή του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μησοτάκη, ο οποίος από το Σάββατο θα βρίσκεται στην Κρήτη για διήμερη επίσκεψη.

Η πανηγυρική υπογραφή της σύμβασης θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στο Πολιστιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και, όπως είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ. Βαγγέλης Καρκανάκης, εκτός από τον πρωθυπουργό το παρών αναμένεται να δώσουν ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κ.α.

Το έργο, όπως είναι γνωστό, θα κατασκευαστεί από το σχήμα ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ, με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και αποτελεί το δεύτερο από τα τρία τμήματα του ΒΟΑΚ που συμβασιοποιείται μετά το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, το οποίο υλοποιείται ως δημόσιο έργο.

Αναφορικά με το μεγαλύτερη τμήμα του νέου ΒΟΑΚ, το Χανιά – Χερσόνησος, με απόφαση του Γιώργου Καραγιάννη δόθηκε νέα παράταση, στις 8 Μαΐου στην ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τα επιχειρηματικά σχήματα που έχουν περάσει στη β’ φάση του διαγωνισμού για την σύμβαση παραχώρησης του έργου που αφορά την μελέτη, την κατασκευή, την χρηματοδότηση, την λειτουργία, τη συντήρηση και την εκμετάλλευση του δρόμου.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, δεδομένου ότι τρεις εκ των προεπιλεγέντων φορέων έχουν αιτηθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών κατά τουλάχιστον 15 ημέρες, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως τα σχήματα που έχουν ήδη περάσει στην β΄φάση  είναι τα εξής: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, VINCI και Κ/Ξ  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-INTERTOLL.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος