Ηράκλειο: Παραδίδεται ο δρόμος της Μεσαράς μετά από επτά μήνες

Ανακούφιση στους κατοίκους της Μεσαράς και «ανάσα» στην τοπική οικονομία δίνει από σήμερα και πάλι ο νέος δρόμος Ηρακλείου – Μοιρών, ο οποίος παραδίδεται το μεσημέρι ξανά σε κυκλοφορία, θέτοντας τέλος στην ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών, που μέχρι τώρα έπρεπε να χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου εφτά μήνες και να «τρέξουν» με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος γραφειοκρατικές διαδικασίες και τεχνικά έργα για να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης της μεγάλης καθίζησης και άλλων προβλημάτων, που παρουσίασε ο δρόμος πριν καλά καλά συμπληρωθούν τρία χρόνια από την παράδοσή του σε χρήση. Ένας δρόμος που είχε εξ’ αρχής λανθασμένη χάραξη σε σαθρά εδάφη και κόστισε ακριβά στους έλληνες φορολογούμενους.

Η παράδοση του τμήματος του δρόμου, που παρέμεινε κλειστό από τον περασμένο Μάρτιο, όταν προκλήθηκε η μεγάλη καθίζηση λίγο μετά το τούνελ της Αγίας Βαρβάρας (με κατεύθυνση προς Μεσαρά) και έκανε αδύνατη την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/9).

Αυτή την ώρα γίνονται οι τελευταίες ενέργειες και η τελική δοκιμή πριν ο δρόμος δοθεί σε κυκλοφορία και πάλι. Ωστόσο, οι εργασίες, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, θα συνεχιστούν για ένα ακόμη εξάμηνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος